Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τους οδικούς άξονες της Ηπείρου

Την ανησυχία του για την πρόοδο των εργασιών στην Ιόνια Οδό εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη για τα μεγάλα έργα και παράλληλα επανέφερε το αίτημα της Περιφέρειας για ένταξη στο "Πακέτο Γιούνκερ" της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά και τη σύνδεσή της με Πρέβεζα- Άκτιο,
"Δυστυχώς - είπε- ενώ η προθεσμία του Μαρτίου 2017 είναι πολύ κοντά έχουμε εκτάσεις για τις οποίες ούτε απαλλοτριώσεις έχουν γίνει, ούτε καν επιτάξεις. Υπάρχει μια τεράστια ολιγωρία σε αυτό το θέμα, και εάν το Υπουργείο Υποδομών συνεχίσει να σκέπτεται με τον ίδιο τρόπο, δεν θα έχουμε το ανάλογο αποτέλεσμα, όπως χθες ειπώθηκε για το Μάρτιο του 2017, που είναι η τελευταία ημερομηνία αυτού του προγράμματος. Αυτό θα έχει πολύ μεγάλες επιπλοκές στη συνέχεια για το τέλειωμα αυτών των έργων. Κάνω έκκληση έστω και την τελευταία αυτή στιγμή, να καταλάβουν κάποιοι ότι πρέπει να δουλέψουν και να κάνουν τις επιτάξεις αυτών των εκτάσεων για να μπορέσουν να λυθούν αυτά τα θέματα".
Για το δεύτερο ζήτημα, των οδικών συνδέσεων με την Ιόνια Οδό ο Περιφερειάρχης τόνισε και τα εξής:

"Και τα δύο τμήματα πρέπει να θεωρηθούν ως συνέχεια της Ιόνιας οδού, και να κλείσουν μέσα από το πακέτο Γιούνκερ όπως είναι και η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου. Θα είναι έγκλημα αν αυτά τα έργα, δεν συνεχιστούν. Και το λέω αυτό γιατί είναι πολύ απλό, καθώς το ίδιο το κράτος λέει ότι το πράττει για το τμήμα της Ε65 από Τρίκαλα μέχρι τον κόμβο με την Εγνατία Οδό. Υπάρχουν ώριμες μελέτες και εμείς απαιτούμε να υλοποιηθούν μέσα από το πακέτο Γιούνκερ για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Οικονομίας Νίκος Μαντζούφας, είπε ότι ζητάει προτάσεις από τα Υπουργεία, ώστε με ΣΔΙΤ,- άρα με παραχώρηση- να γίνουν κάποια έργα.   Πρέπει να τελειώνει αυτό το θέμα, δεν μπορεί πηγαίνουμε συνέχεια με ρυθμούς χελώνας σε ό,τι αφορά τα έργα της περιοχής".


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr