Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ κατά του Bullying

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, η εκδήλωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου κατά του σχολικού εκφοβισμού, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της φετινής Πανευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στο Bullying.
    Παρουσία σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας των Εκπαιδευτηρίων και των αντιδημάρχων του δήμου Ιωαννιτών, κ.κ. Παντελή Κολόκα και Θανάση Μανταλόβα, ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου, κ. Γιώργος Νικολάου, παρουσίασε την εισήγησή με θέμα: «Cyberbullying και εθισμός στα videogames. Μια νέα μορφή εκφοβισμού. Πρόληψη και αντιμετώπιση». Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι έθεσαν σχετικά ερωτήματα και έγινε μια εποικοδομητική και διαλογική συζήτηση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αλλά και κυρίως πώς να αποτρέπουμε τέτοιου είδους δυσάρεστες συμπεριφορές.

  Όμως πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ήταν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι με τις καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές δημιουργίες που παρουσίασαν, στην κυριολεξία έκλεψαν την παράσταση και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Ταυτόχρονα όμως κατάφεραν να αναδείξουν όλες τις πτυχές του προβλήματος, ενώ πρότειναν και συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της σύγχρονης κοινωνικής μάστιγας του σχολικού εκφοβισμού. 
Επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά τους, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους οι μαθητές ζωγράφισαν και υπέγραψαν το συμβόλαιο κατά του Bullying, παρουσίασαν θεατρικά και χορευτικά δρώμενα και διάβασαν τα ποιήματα που οι ίδιοι έγραψαν για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους, στο πλαίσιο της φετινής Δράσης Ενημέρωσης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (www.SaferInternet.gr ).