Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ανέλαβε την παραγωγή καλύκων για λογαριασμό των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Την πρώτη μεγάλη παραγγελία μετά από πολλά χρόνια, που αναφέρεται σε παραγωγή υλικού για την αμυντική βιομηχανία, εκτελεί εδώ και λίγες ημέρες η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου στο Κεφαλόβρυσο. 
Πριν από μερικούς μήνες, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν, ότι η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης και της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπ. Εθνικής Άμυνας για στήριξη του εργοστασίου και πιθανή ένταξή του στην αμυντικά βιομηχανία της χώρας, θα έπαιρνε σάρκα και οστά.
 Όμως αυτό έγινε πράξη και η Μεταλλουργική, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και η τοπική κοινωνία μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες, που φτάνουν μέχρι και την μεγαλύτερη ανάπτυξη του εργοστασίου, που θα φέρει και νέες προσλήψεις εργαζομένων.
Επί του παρόντος, η εταιρεία εκτελεί την παραγγελία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων για την παραγωγή κυαθίων (καλύκων) διαμετρήματος 5.56 χιλιοστών.


Η παραγγελία είναι συνολικά για ποσότητα 180 τόνων και ξεκίνησε να εκτελείται πριν από λίγες εβδομάδες, όταν παραλήφθηκαν οι πρώτες ύλες από την επιχείρηση.
Εκτός από τη συγκεκριμένη παραγγελία, η Μεταλλουργική εκτελεί και το ετήσιο πρόγραμμα της Τράπεζας της Ελλάδος, για την παραγωγή των κερμάτων του ευρώ.
Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Ντότης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΒΗ, υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον της εταιρείας, αλλά και ικανοποίηση, γιατί φαίνεται πως έγινε αποδεκτό το πάγιο και διαχρονικό αίτημα για να ενταχθεί η ΜΒΗ στην αμυντική βιομηχανία της χώρας και όχι στο αυστηρά πολιτικό της σκέλος.
«Με τη μεγάλη αυτή παραγγελία εκτιμούμε, ότι υπήρξε και μία αποκατάσταση της αδικίας που γινόταν σε βάρος της εταιρίας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η Μεταλλουργική παρήγαγε κέρματα για να μη χρειάζεται η κρατική ενίσχυσή της και να βγάζει με αυτόν τον τρόπο τα έξοδά της, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αν συνεχιστεί η σημερινή εικόνα, του χρόνου θα μιλάμε για μία διαφορετική εταιρεία και για διαφορετικές προοπτικές για το εργοστάσιο και την τοπική κοινωνία», τόνισε ο κ. Ντότης, προσθέτοντας, ότι σε αυτή την περίπτωση θα απαιτηθεί και επιπλέον προσωπικό.