Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Κτηνοτροφία – «ΔΩΔΩΝΗ»- πρότυπες οικογενειακές μονάδες

Ο Περιφερειάρχης τόσο στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων, όσο και σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση των κυνηγών στους Φιλιάτες, τόνισε την μεγάλη ευκαιρία που έχουν οι κτηνοτρόφοι πλέον έναντι χαμηλού κόστους (300 ευρώ) να νομιμοποιήσουν τις σταβλικές τους εγκαταστάσεις, ώστε στη συνέχεια να τις εκσυγχρονίσουν. «Είναι μια απόφαση, που προήλθε μετά από στενή συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η οποία λύνει πολλά προβλήματα σε όλη την Ήπειρο», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Σε αναφορές του για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», επανέλαβε ότι πρέπει η Διοίκησή της να βρει λύσεις προκειμένου η εξόφληση του εισκομιζόμενου γάλακτος να γίνεται σε τακτά και σύντομα χρονικά διαστήματα, αναφέροντας ότι και μετά την τελευταία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να βρεθούν λύσεις στο ζήτημα της χρηματοδότησης με κεφάλαια κίνησης των κτηνοτρόφων και της γαλακτοβιομηχανίας.
 Με την ευκαιρία παρουσίας του σε εκδηλώσεις στη Γέφυρα Τζαρή, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε πρότυπη οικογενειακή αμπελουργική μονάδα, η οποία διαθέτει και μικρό οινοποιείο. «Η λειτουργία τέτοιων μικρών μονάδων, πρέπει να επεκταθεί σε όλη την Ήπειρο και σε όλο το φάσμα της πρωτογενής παραγωγής και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία.
Με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε να παράγουμε τοπικά ποιοτικά, με «ταυτότητα» προϊόντα και ταυτόχρονα οι αγρότες μας θα μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερα εισοδήματα», δήλωσε μετά την επίσκεψή του ο Περιφερειάρχης.