Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Super League: Αθώωση για ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ και ΟΦΗ, υποβιβάζεται ο Αστέρας Τρίπολης

Νέα ανατροπή στο πρωτάθλημα της Super League φέρνει η απόφαση του υποβιβασμού του Αστέρα Τρίπολης από την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας αρχής.
Οι δικαστές έκριναν ενόχους τον Γιώργο Μποροβήλο και κατ' επέκταση την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, δεχόμενοι την κατηγορία περί απόπειρας δωροδοκίας προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως αυτή προέκυψε από την υποκλαπείσα συνομιλία του Μάκη Ψωμιάδη με κάποιον Νίκο (σ.σ. Λυράκη, όχι Πατέρα).

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τη Super League, η Επιτροπή δέχθηκε ότι ο Γιώργος Μποροβήλος "τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ' αυτήν πράξη (δωροδοκία)" και του επέβαλε "τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ' αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια".
Παράλληλα επέβαλε στην ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης "την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων ευρώ".
Η απόφαση βέβαια είναι εφέσιμη. Μάλιστα, οι νομικοί της αρκαδικής ΠΑΕ περιμένουν το σκεπτικό προκειμένου το πρωί της Δευτέρας να προσφύγουν στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Ένα νέο δικαστικό σίριαλ μόλις ξεκινά. "Σκάνδαλο και τρέλα", χαρακτήρισαν την απόφαση στελέχη του Αστέρα και δήλωναν αδυναμία να καταλάβουν πού ακριβώς βασίστηκε η Επιτροπή καταδικάζοντας την ομάδα τους.
Άλλωστε, μετά την απολογία τους την Παρασκευή ενώπιον των δικαστών της λίγκας, οι Αρκάδες εξέφραζαν την αισιοδοξία τους, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επαρκούν για να καταδικαστεί η ΠΑΕ. "Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά που λέγονται στις συνομιλίες προκύπτουν από τη διάθεση ανθρώπων να πουλήσουν εκδούλευση", είχε ισχυριστεί ενώπιον της έδρας ο εκ των δικηγόρων του Αστέρα, Παντελής Αζαριάδης.
Αθωωτικές αποφάσεις για ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ. 
Σε αντίθεση με την καταδικαστική απόφαση για τον Αστέρα Τρίπολης, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League εξέδωσε αθωωτικές αποφάσεις για τις ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα και φυσικά τους προέδρους τους Νίκο Μαχλά και Γιώργο Χριστοβασίλη, οι οποίοι κατηγορούνταν για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροδοκίας και παράνομου στοιχηματισμού.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του πρωτοβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου, δεν αποδείχθηκε η συμμετοχή τους στις αποδιδόμενες σ' αυτούς πράξεις.
Όσο για τον επίσης εμπλεκόμενο βάσει του κατηγορητηρίου Ηρακλή Νύκταρη, "δεν απεδείχθη η ιδιότητά του ως αφανούς εταίρου της ΠΑΕ ΟΦΗ" και κρίθηκε επίσης αθώος.


ΠΗΓΗ: www.contra.gr