.

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Από Μάρτιο η εφαρμογή για το «Χτίσιμο αφορολόγητου» στο Taxis

Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, κ. Γ. Χατζησαλάτας, τον Μάρτιο θα είναι έτοιμη η εφαρμογή χρησιμοποιείται μέσα από το Taxinet, μέσω της οποιάς οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται για το ύψος του αφορολόγητου που έχουν «χτίσει» από τις συναλλαγές τους.
Οι φορολογούμενοι με τους ίδιους κωδικούς που έχουν για να εισέλθουν στο Taxis θα μπαίνουν σε μια επιλογή με την ένδειξη «Χτίσιμο αφορολόγητου» και εκεί θα βλέπει το ύψος των συναλλαγών που έχουν γίνει και έχουν περάσει αυτόματα στον λογαριασμό του.
Θα υπάρχουν όλες οι συναλλαγές που λαμβάνονται υπόψη για το αφορολόγητο όριο και οι οποίες έχουν γίνει είτε μέσω πλαστικού χρήματος (πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) είτε μέσω web banking ή από το γκισέ των τραπεζών.
Δεν θα αναγράφονται λεπτομέρειες σχετικά με τις συναλλαγές, παρά μόνο το ποσό ενώ όπως επισημάνθηκε υπάρχει μία σκέψη οι συναλλαγές να κατηγοριοποιούνται ανά τράπεζα.

Αυτό για το οποίο θα ενημερώνεται ο φορολογούμενος είναι το ύψος του αφορολόγητου ορίου που έχει χτίσει μέχρι την ώρα της εισόδου στο σύστημα.