Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθησαν δύο μέλη εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής και διακίνησης κάνναβης στη χώρα μας

Κατασχέθηκαν πάνω από 160 κιλά κάνναβης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθησαν χθες (10-02-2013) μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 24 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους (δύο Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας), οι οποίοι οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας.
Ειδικότερα, χθες (10-02-2013) το βράδυ στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 22χρονο και συνοδηγό τον 24χρονο, μέσα στο οποίο βρέθηκε τόσο στο χώρο των αποσκευών όσο και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου, ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (160) κιλά.
 Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες αποτελούσαν το εκτελεστικό τμήμα της σπείρας αφού ενεργούσαν κατ’ εντολή και υπό την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, οι οποίοι, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, είχαν προβεί στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες και είχαν ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν:
 εκατόν πενήντα (150) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 160.786 γραμμαρίων.
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Οι αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψη των υπολοίπων μελών του κυκλώματος και την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους βρίσκονται σε εξέλιξη και διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.