Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου και από τα δυτικά, η οποία κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα.
Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.
Αναλυτικά:
1. Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου
Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και πιθανώς από τη νύχτα τη Θεσσαλία.
2. Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου
α. Μέχρι τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο.
β. Μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες τη Μακεδονία (κυρίως τη δυτική και την κεντρική).
γ. Σταδιακά από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού
Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
3. Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου
α. Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα.
β. Από τις μεσημβρινές ώρες την Κρήτη, πιθανώς τις Κυκλάδες και βαθμιαία από το απόγευμα εκ νέου τα Δωδεκάνησα.
Β. Ειδικότερα για την Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24 Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου.
Γ. Πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στα δυτικά και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στο Αιγαίο. Πιθανώς στο Ιόνιο έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24 Νοεμβρίου να φτάσουν πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ.