Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ευχές και προτροπές Περιφερειάρχη προς τους μαθητές ενόψει έναρξης του νέου σχολικού έτους

Στους αγιασμούς που έγιναν στο Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ Μετσόβου, παρέστη σήμερα, ύστερα από πρόσκληση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Θεοδώρας Χουλιάρα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Σε σύντομους χαιρετισμούς του ο Περιφερειάρχης κάλεσε τους μαθητές να μην επηρεαστούν από τα καθημερινά προβλήματα που βιώνει η Ελληνική κοινωνία και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την εκπαίδευση τους. "Για να ξεπεράσουμε τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, χρειάζονται αξίες και όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια» τόνισε σε άλλο σημείο ο Περιφερειάρχης, ευχόμενος οι σημερινοί μαθητές να γίνουν καλύτεροι από τις τελευταίες γενιές που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν με επιτυχία τις τύχες της πατρίδας μας".
Ο Περιφερειάρχης, ζήτησε επίσης να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τη σχολική περιουσία και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Τέλος αναφέρθηκε και στις μεταφορές μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να επιλυθούν όσα προβλήματα τυχόν παρουσιαστούν. «Πρόκειται για έργο που δεν ανήκει στην αρμοδιότητα των Περιφερειών, αλλά αναλήφθηκε μόνο και μόνο για να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο δυνατό και συντονισμένο τρόπο δυσλειτουργίες που είχαν διαπιστωθεί», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.