Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετείχε και φέτος, τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, στην Ημέρα Εθνικής Μνήμης και Τιμής για τους Εθνικούς μας Ευεργέτες

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δόση και τα μέλη του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη και Διονύση Τσούτση, συμμετείχε και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις εθνικής μνήμης και τιμής για τους Εθνικούς μας Ευεργέτες  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής.
Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, οι εκπρόσωποι της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών κατέθεσαν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη.


Την 30η Σεπτεμβρίου οι Έλληνες Τιμούμε και Ευγνωμονούμε τους Εθνικούς Ευεργέτες. Τους ανθρώπους που διαχρονικά από το περίσσευμα της αγάπης τους και το περίσσευμα ή υστέρημα της περιουσίας τους στήριξαν την Πατρίδα. Με δωρεές, κληροδοτήματα ή άλλες παροχές.

Τιμούμε τους πολλούς επώνυμους, αλλά και τους πολύ περισσότερους ανώνυμους.
Τιμούμε αυτούς που συνέβαλαν σε δύσκολες ώρες, ιδιαίτερα μετά την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους, στο να αποκτήσει η Χώρα υποδομές σε Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Πολιτισμό, Συγκοινωνίες.
Τιμούμε αυτούς που συμβάλλουν ως τις μέρες μας με ανάλογες πρωτοβουλίες. Έλληνες της Επικράτειας και Έλληνες του Οικουμενικού Ελληνισμού. Αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι όσα ακόμα χρειάζεται ο Τόπος μας μπορεί να τα φροντίσει ο Πλούτος της Προσφοράς τους.
Ευχόμαστε στο μέλλον το παράδειγμα να μιμηθούν όλοι όσοι μπορούν, ώστε η Ελλάδα και με τη δική τους συμβολή να γίνει ένας καλύτερος τόπος.
«Η Ελληνική ψυχή ανά τους αιώνες μεγαλούργησε επιδεικνύοντας δείγματα μεγαλοψυχίας, γενναιοδωρίας, υπερβάσεως του «Εγώ», αλτρουισμού και αυτοθυσίας. Αυτές οι υψηλές αξίες και τα ιδανικά του Έλληνα νοηματοδοτούν την ύπαρξή του, συνυφαίνονται στενά με την ταυτότητά του και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής του κληρονομιάς.
Τα παραπάνω στοιχεία τα αναγνωρίζουμε στην προσωπικότητα των μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δημιουργία κοινωφελών έργων, δείχνοντας έμπρακτα την έντονη φιλοπατρία και την ευγνωμοσύνη τους στον Έλληνα - Συνάνθρωπο - Συμπατριώτη.
Αρκετά από τα έργα αυτά ακόμη και σήμερα δεσπόζουν στον Ελληνικό χώρο αγέρωχα και ευθυτενή, μεταλαμπαδεύοντας τον ψυχικό πλούτο των Ελλήνων ευεργετών, τα ευγενή συναισθήματα αυτών για την ανθρώπινη ψυχή και την αμέριστη Αγάπη και γενναιοδωρία τους προς τον Ελληνικό Πολιτισμό.

H 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε, με το Π.Δ. 1/2007, ως «Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών».