.

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις συλλήψεις στο Καλπάκι Πωγωνίου μπροστά στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Ανακοίνωση για τις συλλήψεις στο Καλπάκι Ιωαννίνων μπροστά στο 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Δημιουργούν πολλά ερωτηματικά οι ενέργειες του δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη, που τη Δευτέρα 2 Ιούλη πήγε αυτοπροσώπως στο Καλπάκι Ιωαννίνων, στο χώρο που μέλη και φίλοι του ΚΚΕ πραγματοποιούσαν εργασίες για την τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας για τους κομμουνιστές φαντάρους που από το 1924 ως το 1934 θήτευσαν στον πειθαρχικό Ουλαμό, με σκοπό να τις ματαιώσει. Κι όλα αυτά παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ομόφωνα σε συνεδρίασή του αποφασίσει την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου για την τοποθέτηση της πλακέτας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ που θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Ιούλη στην περιοχή.
Μάλιστα, ο δήμαρχος δεν αρκέστηκε μόνο στις απειλές του τύπου "θα κατεδαφιστεί", αλλά κάλεσε την Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη και κράτηση για 9 ώρες της ομάδας που πραγματοποιούσε τις εργασίες στο χώρο.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα θα πάρουν μέρος στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στα Γιάννενα, τιμώντας την ηρωική Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ), τη Νεολαία του ΚΚΕ, που στα δύσκολα χρόνια 1922-1943 πάλευε ενάντια στο σύστημα των πολέμων και της εκμετάλλευσης και τους φαντάρους-μέλη της που στάθηκαν αλύγιστοι στο Καλπάκι. Με την επιτυχία του Διημέρου θα αποδείξουν ότι ο αγώνας ενάντια στον ίδιο εχθρό, τον καπιταλισμό, που γεννά εκμετάλλευση και πολέμους, συνεχίζεται και θα δυναμώσει».
Ανακοίνωση της ΤΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ
Τη στάση του δημάρχου Πωγωνίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.
Σημειώνει πως η 100χρονη ιστορία του Κόμματος και η ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα και την Ήπειρο είναι μεγάλη και ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών και τονίζει: «Αυτούς θα τιμήσουμε το Σάββατο 8 Ιούλη στις 10.30 το πρωί, στο χώρο δίπλα από το Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι με την προγραμματισμένη εκδήλωση τιμής, αντάξια της αγωνιστικής στάσης των φαντάρων και ναυτών του πειθαρχικού Ουλαμού Καλπακίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά».
Οι «απείθαρχοι» του πειθαρχικού Ουλαμού Καλπακίου γεννήθηκαν μέσα από τα σπλάχνα του ΚΚΕ και το παράδειγμά τους εμπνέει σήμερα χιλιάδες αγωνιστές για την ανιδιοτέλεια, την αφοβία απέναντι στον ταξικό αντίπαλο, την αγάπη στο φτωχό λαό, την πίστη στα ιδανικά για μια ανώτερη κοινωνία, που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, προσθέτει.


ΠΗΓΗ: www.902.gr