Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Λουκάς Παπαδήμος νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας


 Συμφώνησαν Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης.
Ανακοινώθηκε και επίσημα!!!

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο τραπεζίτης και ακαδημαϊκός, κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Στο πλούσιο βιογραφικό του νέου πρωθυπουργού συγκαταλέγεται η θέση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του καθηγητή στα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου.
Αύριο το μεσημέρι στις 2 θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, σε καλό κλίμα συνεχίζονται οι συνεννοήσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ θα διευκολύνει την προσαρμογή της οικονομίας. Να είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον όλοι αγωνιστούμε. Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τέθηκαν όροι προς κανέναν πολιτικό αρχηγό.
Αποδέχθηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από πρόταση των αρχηγών να αναλάβω τη θέση του πρωθυπουργού. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης. Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία. Η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά τα προβλήματα θα επιλυθούν αν θα υπάρχει ενότητα και συναίνεση. Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική.
Έχει ένα συγκεκριμένο έργο που πρέπει να επιτελέσει. Το κύριο έργο της είναι η κύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου».


Ο νέος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στις πρώτες δηλώσεις του δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, ζήτησε ενότητα και συναίνεση. Αναφέρθηκε στη σημασία της θέσης της χώρας μας στο ευρώ και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε θέσει όρους για να αναλάβει.