Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Νέα Δεξιά Ιωαννίνων: To πρόβλημα ασφάλειας των ακριτικών χωριών δεν επιλύεται με επικοινωνιακές «φανφάρες»

Με αφορμή την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Αδελφοτήτων Παραμεθόριων περιοχών, ο Τομέας Δημοσίας Τάξεως της Νέας Δεξιάς Ιωαννίνων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Οι κάτοικοι των ακριτικών  χωριών του Νομού μας εξακολουθούν να ζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια, απ’ την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης, παρά τα  «μεγάλα λόγια» των κυβερνώντων.
Η ασφάλεια των κατοίκων της παραμεθορίου δεν εμπεδώνεται  ούτε με μεγαλοστομίες, ούτε με τοπικούς αστυνόμους, ούτε με κινητές μονάδες, ούτε με ελέγχους στα 25 χιλιόμετρα απ’ τα σύνορα (!) όπως συμβαίνει επί παραδείγματα στο Καλπάκι, όπου οι διερχόμενοι αισθάνονται ότι μεταφέρθηκαν τα σύνορά μας.
Χρειάζεται άμεση- ουσιαστική ενίσχυση και καθημερινή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. ΄Οχι  στα χαρτιά, αλλά στην πραγματικότητα. Χρειάζεται ακόμη επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και χρήση σύγχρονων μέσων παρακολούθησης των συνόρων μας.
Η κυβέρνηση Συριζανελ  με τις εμμονές της, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να στηρίξει τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους χωρίς φόβο και ανασφάλεια «φυλώντας Θερμοπύλες». 


Τομέας Δημοσίας Τάξεως ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Ιωαννίνων