Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλης αξίας σε σπίτι στα Ιωάννινα

Συνελήφθη, βάσει εντάλματος σύλληψης, 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αφαίρεσε αντικείμενα, συνολικής αξίας 131.000 ευρώ

Συνελήφθη, χθες (27-02-2013) το πρωί στο Περιστέρι Αττικής, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, ένας υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 38 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής και απάτης.
Ειδικότερα, την 23-02-2013 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων κλοπή μεγάλης αξίας από σπίτι στα Ιωάννινα.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενεργήθηκε μεθοδική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος και συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε.
Αναλυτικότερα, ο 38χρονος δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας και ισχυριζόμενος ότι εργάζεται ως δημοσιογράφος, αφού μίσθωσε μέρος του σπιτιού 45χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα, στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος ολιγοήμερη απουσία της, αφαίρεσε κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 21-02-2013, ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα, τιμαλφή και είδη ρουχισμού, συνολικής αξίας (131.000) ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη στο Περιστέρι Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.
Επίσης, βρέθηκαν διάφορα άλλα αντικείμενα καθώς και λίρες και χρυσαφικά, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών, καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τρόπο απόκτησης και κατοχής αυτών.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.