Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθησαν άμεσα τρεις ημεδαποί Ρομά, οι οποίοι εμπλέκονται σε ληστεία στην Αμφιθέα Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν, χθες (28.02.2016) το μεσημέρι στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 35, 38 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 12:30 στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, ο 35χρονος διέρρηξε σπίτι 53χρονου ημεδαπού, παραβιάζοντας με κατσαβίδι τη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσε ένα χρυσό δαχτυλίδι. Κατά τη διαφυγή του, έγινε αντιληπτός από τον παθόντα, ο οποίος προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει αλλά ο δράστης τον απώθησε και τράπηκε σε φυγή.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων και άμεσα διενεργήθηκαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες και όχημα διαφυγής.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 38 και 32 ετών, είχαν μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να συνδράμουν στη διαφυγή του δράστη.
Το όχημα διαφυγής, ιδιοκτησίας 37χρονης ημεδαπής που αναζητείται, κατασχέθηκε καθώς και το διαρρηκτικό εργαλείο και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.