Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

2ο «Δρόμος της Νίκης» θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο ιστορικό Καλπάκι


Δύο πορείες 9χλμ και 21 χλμ περιλαμβάνει ο 2ο «Δρόμος της Νίκης» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο ιστορικό Καλπάκι.
Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα και πραγματοποιείται στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2019».
Οι δρομείς θα διανύσουν τη νικηφόρα γραμμή άμυνας που αναχαίτισε την επέλαση των ιταλικών στρατευμάτων και στόχος του Δήμου είναι να καταστεί σύντομα θεσμός για το  αθλητικό γίγνεσθαι.
«Ο Δήμος Πωγωνίου τιμά κάθε χρόνο όσους χάθηκαν για την πατρίδα διοργανώνοντας τις ιστορικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ». Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ξεκινήσαμε πέρυσι μια προσπάθεια να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό τα ιστορικά σημεία που έχουν συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους κατά το έπος του ’40. Ο «Δρόμος της Νίκης» διέρχεται από αυτά τα σημεία και καλούμε αθλητές και μη να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν κομμάτι αυτών των ιστορικών εκδηλώσεων που αποτίουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν για την ελευθερία» σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
Στις λεπτομέρειες του αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 9:30 π.μ. αναφέρθηκε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Τσίμαρης. «Οι εγγραφές για το 2ο Δρόμο της Νίκης ξεκίνησαν και είναι δωρεάν! Η αφετηρία και ο τερματισμός θα γίνουν στο Δημαρχείο Καλπακίου  και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή» τόνισε.
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στους ακόλουθους σύνδεσμους:
        ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Ο δρόμος της νίκης (21km) - 2019
        ΚΑΛΠΑΚΙΑ: Αγώνας δρόμου (9km) - 2019
Πληροφορίες αγώνων: https://myadventure.gr/item/o-dromos-tis-nikis/


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
2ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «Ο ΔΡΟΜΟΣ THΣ ΝΙΚΗΣ»
1.      ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δημαρχείο Δήμου Πωγωνίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού Καλπάκι
Ώρα εκκίνησης: ΑΓΩΝΑΣ 9χλμ: 09:30
ΑΓΩΝΑΣ 21χλμ: 09:35
2.      ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αθλητική δοκιμασία των δρομέων στην ιστορική περιοχή του Καλπακίου, δίνοντας το κίνητρο στους δρομείς και στους φίλους να γνωρίσουν την ιστορική περιοχή, η οποία έχει συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας κατά το έπος του ΄40.
3.      ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://myadventure.gr/registration/ Η εγγραφή ενέχει τη θέση υπεύθυνης δήλωσης για την πλήρη αποδοχή των κανονισμών της Διοργάνωσης και της ατομικής ευθύνης.
Προθεσμία εγγραφής: 16 Οκτωβρίου 2019
Όριο συμμετοχών: 300 δρομείς και για τους δύο αγώνες
       Σημαντική παρατήρηση: Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και της Δωρεάν συμμετοχής, παρακαλούμε να υποβάλλετε υπεύθυνα τη φόρμα εγγραφής για τη συμμετοχή σας στους αγώνες, έτσι ώστε η Γραμματεία να προγραμματίσει τους αριθμούς ΒΙΒ και τα τσιπ χρονομέτρησης χωρίς κενά και απώλειες.
4.      ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Κυριακή 20-10-2019 από τις 08:00 έως τις 09.00. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο, από εθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους (drop bag)
5.      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.
6.      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : Και οι δύο αγώνες ξεκινούν από το Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο χωριό Καλπάκι, θα διέλθουν από ιστορικούς χώρους που
αποτέλεσαν την γραμμή άμυνας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την αναχαίτιση των αντιστοίχων Ιταλικών Δυνάμεων (ποταμός Καλαμάς, πρόποδες Υψώματος «ΜΑΧΗΤΗΣ», Μονή «Βελλάς», κ.α), ενώ οι δρομείς των 21 χλμ θα περάσουν μέσα από το χωριό Παρακάλαμος, για να συναντήσουν αμέσως μετά τα χωριά Δολιανά, Αρετή και Βροντισμένη.
Οι διαδρομές είναι σε ασφάλτινο δρόμο με ελάχιστες και χαμηλές υψομετρικές διαφορές.
7.      ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Αγώνας 9χλμ: 1ος Σταθμός 4,5 χλμ: Νερό
Αγώνας 21χλμ: 1ος Σταθμός 5 χλμ: Νερό
2ος Σταθμός 10χλμ: Νερό & ισοτονικό 3ος Σταθμός 15 χλμ: Νερό & μπανάνα 4ος Σταθμός 18χλμ: Νερό & ΒΙΚΟΣ cola
Γεύμα αποκατάστασης: Νερό, μπανάνα, σοκολατούχο γάλα, και τοπικά εδέσματα για όλους τους αθλητές στον τερματισμό.
8.      ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου.
9.      ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
10.    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ - ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ:
Μετάλλιο και ειδικό αναμνηστικό θα δοθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, ενώ έπαθλα θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους νικητές όλων των Κατηγοριών.
ΑΓΩΝΑΣ 9 χλμ
α) Γενική Κατηγορία Ανδρών β) Κατηγορία Γυναικών
γ) 40 – 49 ετών (ανδρών και γυναικών)
δ) 50 – 59 (ανδρών και γυναικών)
ε) 60 ετών και άνω (ανδρών και γυναικών)
ΑΓΩΝΑΣ 21χλμ
α) Γενική Κατηγορία Ανδρών β) Κατηγορία Γυναικών
γ) 40 – 49 ετών (ανδρών και γυναικών)
δ) 50 – 59 (ανδρών και γυναικών)
ε) 60 ετών και άνω (ανδρών και γυναικών)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ θα δοθούν έπαθλα στους πρώτους 3 δρομείς (ξεχωριστά στους άνδρες και γυναίκες) που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και στους   δύο   αγώνες   δρόμου.   Οι   δρομείς   της   εν   λόγω   κατηγορίας, θα  πρέπει οπωσδήποτε  να  αναφέρουν  στην  ηλεκτρονική  δήλωση  που  θα  καταθέσουν,  ότι α νήκουν στην κατηγορία αυτή.
11.    ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με όργανα της Αστυνομίας και εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.
Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους
αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα
αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες
αυτού. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο αθλητής συνεχίζει ανεξάρτητα με τον επίσημο αγώνα, μόνος του και με δική του ευθύνη.
12.    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη
διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
13.    ΠΟΙΝΕΣ: Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού:
Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών,
αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.
14.    ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι
υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν από την σωματική τους δοκιμασία και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.
15.    ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού.
16.    ΠΩΣ NΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ: μέσω της ΕΟ Κοζάνης-Ιωαννίνων (Ε020) (33χλμ).
17.    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οργανωτική Επιτροπή, Υπεύθυνος: Βαγγέλης Τσίμαρης, Τ. 6908383781

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ