Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Kάτι να γίνει!

Πολύ σωστά το "ΠΣ" περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής Ενότητας ΄Ανω Καλαμά και γενικότερα του Δήμου Πωγωνίου, στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών, με τα απανωτά κρούσματα κλοπών να έχουν τρομοκρατήσει ιδίως τους λιγοστούς κατοίκους των μικρών χωριών. Εδώ και πολύ καιρό είχε επισημανθεί από πολλούς το πρόβλημα και οι αρμόδιες Αρχές αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινωθεί και να αποθρασυνθούν τα κακοποιά στοιχεία, σπέρνοντας ακόμη μεγαλύτερο φόβο στην περιοχή.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπήρξε περαιτέρω υποβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών στην ευρύτερη παραμεθόρια περιοχή μας, με την μετακίνηση αστυνομικών στα Γιάννινα, το κλείσιμο αστυνομικών σταθμών και τον περιορισμό των περιπολιών λόγω της λιτότητας.
Όμως, σε μερικά πράγματα, ακόμη και σε περιόδους σκληρής λιτότητας, δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνονται "εκπτώσεις", όπως συμβαίνει με την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα αυτών που επιμένουν να κατοικούν υπό αντίξοες συνθήκες στην μεθόριο.
Εδώ και τώρα απαιτούνται μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειάς τους.
Ας ξυπνήσουν επιτέλους οι αρμόδιοι και να γίνει κάτι!


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΡΗΣ