Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΓΚΟΣ: Ας βάλουμε επιτέλους, τα πράγματα στην θέση τους ! !

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ 23/02/2012


κ. Ντόντη,
Αναφέρομαι στην επιστολή σας, την οποία την διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή.
Αρχικά θα ήθελα να κάνω μία σημείωση. Για πολλοστή φορά βγαίνετε και απαντάτε σε ανώνυμους κλπ. Προσωπικά πιστεύω πως κάνετε μέγα λάθος, αλλά αυτό είναι δικαίωμα σας, εσείς από αυτά που γράφετε και σε αυτούς που απευθύνεστε, κρίνεστε.
κ. Ντόντη ξέρετε, οι εκλογές έχουν τελειώσει και από 01-1-2011 έχουμε μια νέα Δημοτική Αρχή, η οποία πασχίζει να τα βγάλει πέρα, με όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν.
Η Δημοτική αυτή Αρχή, λειτουργεί με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα, χωρίς καν να στηριχθεί από την Μείζονα Αντιπολίτευση, απεναντίας είχε και έχει ¨πόλεμο¨ στα Δημοτικά Συμβούλια, μέσα και έξω. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, πως δεν είναι δυνατόν να αποκαλείτε - σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με την χειρότερο χαρακτηρισμό < πολιτική αλητεία > τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Παρότι σας έχει ζητηθεί κατ΄ επανάληψη να ανακαλέσετε, μέχρι στιγμής, δεν το έχετε κάνει. Εγώ προσωπικά απορούσα και απορώ ακόμα, πώς είναι δυνατόν οι άμεσα συνεργάτες σας, Δημοτικοί Σύμβουλοι να συμφωνούν με αυτήν την τακτική σας και δεν σας ζητούν να επανορθώσετε. Εκτός και εάν σας το έχουν ζητήσει και δεν το κάνατε.
Πως λοιπόν περιμένετε να σας αντιμετωπίσουν, οι οικογενειάρχες άνθρωποι, που κατηγορήσατε για πολιτική αλητεία, στα Δημοτικά Συμβούλια.
Και φθάνουμε στα ειδικότερα,
κ. Ντόντη,
σε ότι αναφέρετε στην επιστολή σας, έχουν δοθεί ήδη απαντήσεις μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια, εάν δεν σας αρέσουν, αυτό είναι δικαίωμα σας, αλλά ένα πράγμα να γνωρίζετε, στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, διοικεί η πλειοψηφία και η μειοψηφία μόνο ελέγχει, αυτό είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε, αλλά για κάποιους λόγους δεν θέλετε να το θυμόσαστε.
Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε δυο τρία σημεία που τα επαναλαμβάνετε παντού και συνεχώς,
α) Μιλάτε για την πάγια προκαταβολή στα τοπικά Συμβούλια και ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να την δώσει. Σαφώς αναφέρεστε στον νόμο που ίσχυε και επί Καποδίστρια, γιατί ακόμα δεν έχει αλλάξει !. Μόνο που δεν μας είπατε κ. Ντόντη, εσείς που ήσασταν 4 χρόνια Δήμαρχος Άνω Πωγωνίου με 8 χωριά, την είχατε δώσει ή όχι.
Σαφώς και όχι !
Γιατί λοιπόν σήμερα με τον Καλλικράτη και με πάνω από 50 χωριά ζητάτε να δοθεί; παρόλο που γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, τα προβλήματα που προκαλεί μια τέτοια κίνηση ! !
β) Όσον αφορά την Ε.Ο.Ζ (το θέμα το γνωρίζω πολύ καλά), αποφασίστε τελικά τι θέλετε; πριν από 20 ημέρες, μας λέγατε ότι για την σύσταση τους απαιτείται απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών. Τώρα μας λέτε άλλα. Θα πρέπει όμως κ. Ντόντη, να γνωρίζετε, πως για να κάνεις κάτι καλό, το οποίο θα αλλάξει προς το καλύτερο όλη την περιοχή μας, θα πρέπει να το ψάξεις καλά. Δεν θέλουμε αερολογίες, θέλουμε συγκεκριμένα πράγματα χειροπιαστά και αφού τα έχουμε τότε θα έλθει και στο Δ.Σ. Πάντως, όπως σας το έχω ξαναπεί, τον τελευταίο λόγο για την υλοποίηση της ΕΟΖ, τον έχει η Περιφέρεια.
γ) Τέλος σχετικά με τα σφαγεία, στην Αθήνα πήρατε την απάντηση και επειδή ο κ. Μάγκος δεν αποσιωπά συνειδητά τίποτε, όπως αυτολεξεί γράφετε στην επιστολή σας, σας ρωτώ λοιπόν ευθέως:
1) επί των ημερών σας είχατε λύσει, όπως λέτε στην επιστολή σας, όλα τα προβλήματα των σφαγείων Κεφαλοβρύσου ; ; ; ;
Εδώ κ. Ντόντη κάνετε μέγα λάθος και νομίζω συνειδητά, γιατί έχω στα χέρια μου τις εκθέσεις από 24/04/2007 & από 9/04/2010 της Δ/νσης Κτηνιατρικής και που εν ενεργεία Δήμαρχος ήσασταν εσείς, χωρίς να έχετε κάνει τίποτα !. Σας πληροφορώ –αν και το ξέρετε- πως τα σημερινά προβλήματα, είναι τα ίδια με εκείνα, χωρίς καμία μα καμία διαφορά.
2) κ. Ντόντη, εκδοροσφαγείς τότε είχατε; σαφώς και είχατε !
Πέστε μας λοιπόν τον τρόπο που τους είχατε ασφαλισμένους, για να τους ασφαλίσουμε και εμείς.
Και αφού είχατε συμφωνήσει και μας συγχαρήκατε για το κλείσιμο των σφαγείων στο τελευταίο Δ.Σ., προς τι τότε η απορία σας για το κλείσιμο, γιατί λοιπόν τόσος λαϊκισμός;

Σημ: κ. Ντόντη, συγνώμη αλλά αυτός ο τρόπος που επιλέξατε (μέσω ιστοσελίδων) δεν είναι ο καλύτερος για να γίνει συζήτηση επί Δημοτικών-Τοπικών θεμάτων, αρμόδιο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στην επιστολή σας και ούτε πρόκειται να επανέλθω, το έκανα μόνο και μόνο για να αποκαταστήσω δημοσίως την πραγματικότητα σε κάποια σημεία που με αφορούν σαν Δημοτικό Σύμβουλο, αλλά και προσωπικά. Σημειωτέον πως αυτά που γράφω εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου και κανέναν άλλο. Ούτε σας κατηγόρησα για διπλοπροσωπία, είμαι ο τελευταίος που θα το κάνει, γιατί πρώτα υπάρχουν τα τοπικά-πολιτικά επιχειρήματα.
Πιστεύω κανένας μας κ. Ντόντη δεν ενοχλείτε από την κριτική όπως γράφετε.
Αρκεί να είναι σε πλαίσια λογικά χωρίς ανυπόστατες κατηγορίες και λαϊκισμούς.


Και κάτι τελευταίο, σας κάνω έκκληση για το καλό της περιοχής μας, ελάτε στο Δημαρχείο (μην μένετε άλλο μακριά ! ) να λύσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα μας, σταματήστε να κάνετε ¨Δημοτικά Συμβούλια¨ στις διάφορες εκδηλώσεις και ιστοσελίδες.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΓΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ