Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Καμία επιβάρυνση για τους δημότες

Η απάντηση του Κ. Καψάλη στην κινητοποίηση του Συλλόγου ΟΤΑ κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας

Κατάληψη στο δημαρχείο του δήμου Πωγωνίου έκαναν το πρωί μέλη του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων γεγονός που ανέβαλε το διαγωνισμό για την ανάθεση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Όπως είχε προαναγγείλει χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο δήμο Πωγωνίου Χρήστος Μεντής η κατάληψη ξεκίνησε από τις 9.30 το πρωί με σκοπό να αποτρέψει την διαδικασία του διαγωνισμού.
Ο λόγος είναι η αντίδραση των εργαζόμενων στους ΟΤΑ στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας αφού όπως υποστηρίζουν, πέραν του ότι αυτό θα σημάνει μακροπρόθεσμα απολύσεις των συναδέλφων τους θα επιβαρύνει οικονομικά και τους δημότες αφού σύμφωνα πάντα με τους ίδιους τα ανταποδοτικά τέλη θα αυξηθούν.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, υπεραμύνθηκε της απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία ήταν ομόφωνη πλην του κ Μεντή για παραχώρηση του τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτη τονίζοντας ότι στον δήμο Πωγωνίου δεν υπήρχε υπηρεσία καθαριότητας καθώς οι συνεννούμενοι δήμοι δεν είχαν ούτε τα μηχανήματα ούτε το ανθρώπινο δυναμικό για να ανταπεξέλθουν.
Απαντώντας μάλιστα και στο επιχείρημα της αύξησης των δημοτικών τελών, ο κ. Καψάλης επισήμανε ότι η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη όχι μόνο δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες αλλά θα είναι ακόμα πιο φθηνή από το να δημιουργούσε ο δήμος δική του υπηρεσία.
Απέδωσε δε την κινητοποίηση αυτή στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ είναι μέλος της αντιπολίτευσης του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είδε το προηγούμενο διάστημα ανάλογες κινήσεις και σε άλλους δήμους του νομού που προχώρησαν στην ίδια διαδικασία ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr