Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Καθορίστηκαν τα ελάχιστα εισοδήματα των αγροτών




Σχεδόν αμετάβλητες οι τιμές των αγροτικών προϊόντων.


Αμετάβλητες διατήρησε το υπουργείο Οικονομικών τις τιμές σχεδόν του συνόλου των αγροτικών προϊόντων που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ελάχιστου εισοδήματος των αγροτών.


Σύμφωνα με την ετήσια υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα καθορίστηκαν οι πίνακες με τα ποσά του καθαρού γεωργικού εισοδήματος για φυτική και ζωική παραγωγή καθώς και για τα αλιεύματα και των ενοικίων γεωργικής γης.
Από το σύνολο των προϊόντων προκύπτει ότι σε 122 δεν επέρχεται καμία μεταβολή, σε 10 προϊόντα τα ελάχιστα ποσά εισοδήματος αυξάνονται από 1% - 5% (αφορά τον αραβόσιτο, το σιτάρι, το βαμβάκι, την τομάτα, τα ροδάκινα, τις γαλοπούλες και τις στρουθοκαμήλους).


Αντίθετα σε 16 προϊόντα τα τεκμαρτά εισοδήματα μειώνονται έως 5,37% (αφορά καλλιέργειες καπνού, πορτοκάλια, ελιές, τομάτα θερμοκηπίου).
Σε ό,τι αφορά τα ενοίκια γεωργικής γης αυτές παρέμεινα σταθερές για τα εισοδήματα του 2010 σε σύγκριση με το 2009.


Οι αγρότες αλλά και όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά καλλιεργούν κτήματα ή λαμβάνουν επιδοτήσεις θα υποβάλλουν φέτος τις φορολογικές δηλώσεις τους από τη Δευτέρα 18 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.


Σε περίπτωση που οι δηλώσεις γίνονται μέσω λογιστή θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά με την προθεσμία να λήγει στις 5 Μαΐου.
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ








ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/files/1/2011/agrotika_2011.pdf