Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Παρουσίασε τον " Οδικό Χάρτη" για την έξοδο από την κρίση

"Οδικό χάρτη" για την έξοδο της χώρας από την κρίση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, τη σειρά μέτρων που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Με στόχο να επανέλθουν οι δαπάνες της χώρας στο μέσο όρο της ευρωζώνης, να μειωθεί το χρέος και κατ' επέκταση το βάρος στον πολίτη, ο πρωθυπουργός τόνισε στους υπουργούς του την αναγκαιότητα να είναι κοντά στον πολίτη!


Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μεγάλο έργο που έχει γίνει ως σήμερα και δήλωσε απόλυτα αποφασισμένος να προχωρήσδι και απόλυτα βέβαιος ότι θα τα επιτευχθούν οι στόχοι, με τη στήριξη των πολιτών.


Ο πρωθυπουργός είπε "όχι" σε σπατάλες και αδικίες σε βάρος του πολίτη και προωθεί τη διαφάνεια στη διοίκηση.


Ο ίδιος προέταξε την αναγκαιότητα προσέλκυσης επενδύσεων που θα βοηθήσουν στην καλλιέργεια των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, όπως η πράσινη ενέργεια, η ποιοτική ανάδειξη του τουρισμού. Η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί από τις ενέργειες για τη διευκόλυνση των διαδικασιών για τον επενδυτή.


Σε ότι αφορά το χρέος της χώρας, ο κ. Παπανδρέου είπε πως το πρόβλημα δεν είναι καθεαυτό το χρέος, καθώς "ακόμα κι αν το χρέος μας εξαφανιζόταν ως δια μαγείας, θα ήταν θέμα ελάχιστων ετών να ξαναβρεθούμε με ένα τεράστιο χρέος. Το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος.


Όχι όταν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε το κράτος.


Όταν αλλάξουν ριζικά όλα αυτά που μας οδήγησαν εδώ".