Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΔΩΔΩΝΗ: Δυναμική είσοδος κτηνοτρόφων, για τις τιμές


Το μήνυμα ότι δεν αντέχουν άλλο με το υψηλό κόστος παραγωγής (λόγω των ζωοτροφών και όχι μόνο) και τις χαμηλές τιμές που δίνει η «Δωδώνη», έστειλαν με δυναμικό τρόπο σήμερα οι κτηνοτρόφοι με αφορμή τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γαλακτοβιομηχανίας.
Αν και βρήκαν κλειστή την συρόμενη σιδερένια πόρτα εισόδου... λυγίζοντας σίδερα κατάφεραν να περάσουν στο εσωτερικό και να ... αναγκάσουν τον πρόεδρο Δημήτρη Παλαιοθόδωρο να κατέβει από τα γραφεία για να μιλήσει μαζί τους.
Το αίτημα τους ήταν να θέσουν στο συμβούλιο το γνωστό αίτημα τους για νέες αυξημένες τιμές, πράγμα που έγινε, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.
Η διοίκηση τους παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ληφθούν στην τακτική γενική Συνέλευση των μετόχων στο τέλος Απριλίου, στην οποία και θα είναι παρόντες, όπως δήλωσαν οι παραγωγοί.
Το ίδιο αίτημα είχε τεθεί και την περασμένη Δευτέρα από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ιωαννίνων και κτηνοτρόφους, δηλαδή να ισχύσουν οι τιμές εκκαθάρισης της προηγούμενης περιόδου, ως τιμές εκκίνησης της τρέχουσας.

Σχολιάζοντας την αρνητική απάντηση, προς το παρόν, ο εκπρόσωπος του πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας κάλεσε τη διοίκηση να δώσει τιμές για να καλύψουν οι κτηνοτρόφοι μέρος του κόστους παραγωγής που είναι τεράστιο και όχι να παίρνει τα κέρδη η Αγροτική Τράπεζα, ενώ η κτηνοτροφία σβήνει και το δείχνει και η μειωμένη εισκόμιση γάλακτος το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Ο κ. Τζίμας διεμήνυσε και προς την ΑΤΕ και τη διοίκηση και προς την κυβέρνηση, ότι με την υπάρχουσα κατάσταση οι κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι για όλα και δεν τους σταματούν ούτε οι κλειστές πόρτες.

Πάντως κανείς από τη διοίκηση δεν ανέλαβε να εξηγήσει με ποιανού εντολή δεν επετράπη από την ιδιωτικής εταιρεία φύλαξης η είσοδος στους παραγωγούς-συνεργάτες της «Δωδώνης».

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr