Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Στροφή στην καλλιέργεια λόγω αναδασμών

Ένα έργο τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα συνεχίζει η Περιφέρεια Ηπείρου, που ολοκλήρωσε και συνεχίζει να υλοποιεί μία σειρά αναδασμών σε διάφορες περιοχές της
Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Παρά τα πολλά εμπόδια, κυρίως λόγω έλλειψης μηχανημάτων και χειριστών, έχει ολοκληρωθεί ο αναδασμός του Λίθινου σε έκταση περίπου 800 στρεμμάτων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πολλές ακόμη παρεμβάσεις. «Με έναν μόνο χειριστή ολοκληρώσαμε πλήρως τον κάμπο του Λίθινου, έχει καθαριστεί πλήρως ο κάμπος του Σακκελαρικού και προχωρά η τοπογράφηση, ενώ εργασίες εκτελούνται στον κάμπο του Ριάχοβου και του Γκρίμποβου.

Παράλληλα, ασχοληθήκαμε και με τον κάμπο του Σουλόπουλου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πλημμυρικά φαινόμενα», τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Παπαχρήστου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι νέοι άνθρωποι επιστρέφουν στις καλλιέργειες.
Ο κ. Παπαχρήστου τόνισε πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση, καθώς πρέπει να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ενώ αναφερόμενος στο πως κατάφεραν να παρακαμφθούν ενστάσεις και οι συνήθεις διαφορές στις τοπικές κοινωνίες, σημείωσε πως καταλυτική ήταν η προσωπική του καθημερινή σχεδόν παρουσία.
Αποστόλης Τζελέτας    


ΠΗΓΗ: http://www.vimanews.gr