Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Καλό μηνά σε όλους με υγεία, αγάπη και ενότητα

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για το κόμμα της ΝΔ. Η επίσημη εκκίνηση του προεκλογικού αγώνα από το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης δείχνει περίτρανα την ανάγκη που είχε η παράταξη να ανακτήσει τους δεσμούς με το αξιακό, ιδεολογικό και καταστατικό της πλαίσιο. 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αυτό που λέμε "ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή". Έχει διπλή δύσκολη αποστολή σε πολύ δύσκολη περίοδο. 
Καλείται ταυτόχρονα να ανασυντάξει την παράταξη των μεγάλων Εθνικών επιλογών και να δώσει όραμα για τον τόπο συνολικά, μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο που πρέπει να διαμορφωθεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. 
Έχει βαθειά γνώση των παραταξιακών δομών, έχει περπατήσει κάθε σκαλοπάτι της ιεραρχίας και ξέρει ότι είναι ώρα για βαθειά άροση. Με αυτά τα δεδομένα, θα ήθελα να υπενθυμίσω ένα κομβικό για μένα εδάφιο της ομιλίας της Μαριέττας Γιαννάκου στις 30/9/2007, στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης, στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και την παραγωγή νέων ιδεών: 
"Μην αφήσετε να χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία γιατί μπορεί να είναι η τελευταία. Μόνο η παράταξή μας μπορεί να αναδείξει μέσα από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς αυτές τις αξίες που περιέγραψα πριν.
 Όχι γιατί είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά γιατί ο φιλελευθερισμός των ιδεών είναι πιο ισχυρός και πιο έντονος στο χώρο της δικής μας παράταξης. Μην αφήσετε, λοιπόν, να χαθούν όλα αυτά. Και αυτά φυσικά να είστε βέβαιοι, κάθε φορά, ότι τα κάνετε για όλους. Όχι μόνο για την παράταξή μας, όχι μόνο για την ΟΝΝΕΔ αλλά για όλους τους νέους".
Τώρα είναι ώρα Εθνικού Συμφέροντος. Καλή προεκλογική περίοδο!