Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πενήντα ένα μέλη θα έχει το νέο περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου.
Από τους 51, οι 24 σύμβουλοι εκλέγονται από το νομό Ιωαννίνων, 11 από την Άρτα, 7 από τη Θεσπρωτία και 9 από την Πρέβεζα.
Η παράταξη της πλειοψηφίας του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου, καταλαμβάνει τις 31 έδρες, ενώ η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας 16 έδρες. Οι υπόλοιπες τέσσερις μοιράζονται στις άλλες παρατάξεις. Δύο παίρνει η Λαϊκή Συσπείρωση –μία (1) στα Γιάννενα και μία (1) στην Πρέβεζα ή στην Άρτα. Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης από τα Γιάννενα στο περιφερειακό συμβούλιο θα είναι ο κ. Κωτσαντής Κώστας. Άλλη μία έδρα από τον νομό Ιωαννίνων πηγαίνει στον επικεφαλής του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» Γιάννη Παπαδημητρίου και η τελευταία, από τον νομό Ιωαννίνων επίσης, στον επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση» Νίκο Ζήκο. Αυτό σημαίνει ότι στο νομό Ιωαννίνων απομένουν 21 έδρες για μοιρασιά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, 14 έδρες κερδίζει η παράταξη του κ. Καχριμάνη και 7 έδρες η παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη.Από την παράταξη του περιφερειάρχη εκλέγονται οι:
Γιάννης Καραμπίνας, Οδυσσέας Πότσης, Παντε¬λής Κολόκας, Γιώργος Παπα¬τσίμπας, Μιχάλης Πλιάκος, Κώστας Πέτσι¬ος, Νίκος Καττής, Γιάννης Γιαννα¬κάκης, Γιώργος Μπαλτογιάννης, Μαρία Τσουλάκη-Μπίστα, Κώστας Ντέτσικας, Σταύρος Παργανάς, Γιάννης Λάζος και Μαρία Παπαευ¬σταθίου-Τσάγκα. Η Τατιάνα Καλογιάννη ως αντιπεριφερειάρχης δεν μετράει ως περιφερειακός σύμβουλος επειδή ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή της νέας, αιρετής περιφέρειας.

Από την παράταξη του κ. Αργύρη, εκλέγονται οι:
Μάκης Χατζηεφραι¬μίδης, Μιχάλης Κασσής, Χαρά¬λαμπος Μπάτσης, Ρόη Ζηκίδου και Στέφανος Ζούμπας.
Οι δύο εναπομείνασες έδρες καταλαμβάνονται από τον μέχρι πρότινος υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Παπαβρανούση Χρίστο και τον ίδιο τον κ. Αργύρη, ο οποίος θα έχει θέση περιφερειακού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης.
Αυτό είναι τουλάχιστον το επικρατέστερο σενάριο. Απομένει να ξεκαθαρίσει βέβαια το πώς θα κατανεμηθούν οι έδρες στους υπόλοιπους νομούς.