Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ 5 ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ 5 ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τους πρώτους τους Δημάρχους έχουν από το βράδυ της Κυριακής, οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι του Νομού Ιωαννίνων. Με εξαίρεση το Δήμο Ιωαννιτών, που επικράτησε ο κ. Φίλιος Φίλιππος και τη νίκη από την πρώτη Κυριακή των κ. κ. Τσομπίκου Νίκου και Σεντελέ Γιάννη σε Μέτσοβο και Βόρεια Τζουμέρκα αντίστοιχα, το σκηνικό ξεκαθάρισε στο δεύτερο γύρο και στους υπόλοιπους πέντε Δήμους.

Στο Πωγώνι ο κ. Καψάλης Κώστας (δήμαρχος Καλπακίου) είναι ο νέος δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Πωγωνίου συγκεντρώνοντας ποσοστό 52,21%, ενώ ο κ. Ντόντης Γιάννης (δήμαρχος Άνω Πωγωνίου) έμεινε δεύτερος με 47,79%. Η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου», του κ. Καψάλη Κώστα, θα εκπροσωπείται με 16 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, η «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» του κ. Ντόντη με 7, η παράταξη «Όλοι Μαζί» του κ. Στεργίου με 3 και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με του κ. Μεντή με μια.

Στη Ζίτσα, παρά τη νίκη του Σάκη Βλέτσα στον πρώτο γύρο, νέος Δήμαρχος είναι ο κ. Ρογκότης Δημήτρης, με ποσοστό 50,45%. Ο νυν Δήμαρχος Πασσαρώνος, κ. Βλέτσας Σάκης μένει δεύτερος με 49,55%. Έτσι, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Ζίτσας 16 έδρες θα έχει η παράταξη «Δήμος Ζίτσας- Αυτοδιοικητική Πορεία» του κ. Ρογκότη, 6 η «Ώρα της Ζίτσας» του κ. Βλέτσα, 3 η παράταξη του κ. Βούζα «Συμμαχία Πολιτών», που έμεινε εκτός δευτέρου γύρου και 2 του κ. Τζίμα από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη Δωδώνη, νέος Δήμαρχος είναι ο κ. Κατσανάκης Κώστας, που επικράτησε του κ. Μπάρκα Γιάννη συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,60% έναντι 49,40% του αντιπάλου του. Η παράταξη του κ. Κατσανάκη «Πρωτοβουλία Πολιτών» θα έχει 16 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, του κ. Μπάρκα «Όραμα Δημιουργίας» 5, ενώ από 3 έδρες θα έχουν οι συνδυασμοί του κ. Ντακαλέτση και του κ. Μπούκα νυν Δήμαρχοι Λάκκας Σουλίου και Δωδώνης αντίστοιχα.

Στην Κόνιτσα νικητής της εκλογικής αναμέτρησης είναι ο κ. Γαργάλας Παναγιώτης, με ποσοστό 55,44%. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο κ. Παπασπύρου Ανδρέας με 44,56%. Έτσι, 13 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει ο συνδυασμός «Δήμος Κόνιτσας- Δημιουργικός και Ανθρώπινος» του κ. Γαργάλα, 5 ο «Τόπος μας Μπροστά» του κ. Παπασπύρου, 2 η «Ανασυγκρότηση- Αναγέννηση του κ. Εξάρχου και μια ο κ. Μουζάκης –Μοτζάκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τέλος, στο Ζαγόρι, ο νυν δήμαρχος Κεντρικού Ζαγορίου κ. Παπαναστασίου Γαβριήλ είναι ο νέος Δήμαρχος του ενιαίου Ζαγορίου συγκεντρώνοντας ποσοστό 53,09%. Δεύτερος αναδείχθηκε ο δήμαρχος Ανατολικού Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου με ποσοστό 46,91%. Η παράταξη «Ζαγόρι με συνέχεια» του κ. Παπαναστασίου θα έχει 13 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, 5 η «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών Ζαγορίου» του κ. Σπύρου και 3 το «Ζαγόρι» του κ. Σουκουβέλου που έμεινε εκτός του πρώτου γύρου.