Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Βραβεύτηκε με την Ετικέτα Ποιότητας το Έργο eΤwinning των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ




Με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας βραβεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2016 το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ για το Έργο που υλοποίησαν οι μαθητές της ΣΤ’ και της Ε’ τάξης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διασχολικού προγράμματος eTwinning με θέμα: “Multicultural monuments of our city”.
Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας, πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της Δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ για το υψηλό επίπεδο της eTwinning εργασίας τους.
Το Έργο εκπονήθηκε από το Νοέμβριο του 2015 ως τον Μάιο του 2016, υπό το συντονισμό της διευθύντριας του Σχολείου και δασκάλας της ΣΤ’ τάξης, Θεοφανής Ζήκου και σε αυτό συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας, με γλώσσα εργασίας την Αγγλική. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν, να καταγράψουν, να επισκεφτούν, να παρουσιάσουν και να προβάλλουν στο Σχολείο, την τοπική κοινωνία αλλά και τους συμμαθητές τους στα συνεργαζόμενα Δημοτικά Σχολεία στο εξωτερικό, το πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης των Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του Έργου, οι μαθητές αποκόμισαν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη, καθώς επικοινώνησαν με ψηφιακό τρόπο με τους μαθητές των συνεργαζόμενων δημοτικών σχολείων. Επίσης, γνώρισαν αντίστοιχα τα δικά τους πολυπολιτισμικά μνημεία, έμαθαν την αξία σεβασμού της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας, ανακάλυψαν τη γνώση μέσα από την ομαδική εργασία και εξάσκησαν τις γνώσεις τους στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Αγγλική Γλώσσα.