Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Βασίλης Τσίρκας: Έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 για τον Νομό της Άρτας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Άρτα, ανακοινώθηκαν τα έργα που διεκδικήσαμε και καταφέραμε να ενταχτούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 για τον Νομό της Άρτας. Μεταξύ άλλων θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των παρακάτω έργων.
α) Γεφύρωση του ποταμού Αράχθου στο ύψος του Τριγώνου με τις απαιτούμενες προσβάσεις (Προϋπολογισμός 6.000.000 €).
β) Επαρχιακή Οδός Μεσόπυργος – Όρια ΠΕ Άρτας & Αιτωλοακαρνανίας (Προϋπολογισμός 2.600.000 €).
γ) Οδός Καταρράκτης – Βουργαρέλι: Οδός δασοτουριστικής ανάπτυξης για τη σύνδεση Ανατολικών και Δυτικών Τζουμέρκων (Προϋπολογισμός 4.000.000 €).
δ) Βελτίωση οδού Αθαμάνιο – Θεοδώριανα με δύο υποέργα:
δ1. Βελτίωση της υπάρχουσας κοινοτικής οδού Θεοδώριανα – Αθαμάνιο και
δ2. Βελτίωση της παράκαμψης Αθαμανίου προς Θεοδώριανα 
(Συνολικός Προϋπολογισμός 3.500.000 €).
ε) Για το 1ο εξάμηνο του 2017 προγραμματίζονται οι νέες εργασίες για την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία των αρδευτικών δικτύων Πέτα - Κομπότι και πεδιάδας Άρτας (προϋπολογισμός 12.000.000 €) και ταυτόχρονα προωθείται η χρηματοδότηση της βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού άξονα «Τετράκωμο – Καστανιά», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 10.000.000 € (αφού ολοκληρωθεί και εγκριθεί η μελέτη που έχει αναλάβει να εκπονήσει η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας).
Επιπλέον, έχει ήδη εγκριθεί ποσό 500.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., για την ανακατασκευή του παλαιού Δικαστικού Κτιρίου Άρτας, ώστε στεγαστεί σε αυτό το Ειρηνοδικείο Άρτας.

Με τη συστηματική δουλειά και σε συνεργασία  με τους τοπικούς φορείς του Νομού της Άρτας συνεχίζουμε να διεκδικούμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ώστε το επόμενο διάστημα να ενταχθούν ακόμα περισσότερα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.