Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Δελβινάκι Πωγωνίου: Εκδηλώσεις για την επέτειο του "ΟΧΙ"

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ ξεκίνησαν από την περιοχή του Πωγωνίου, όπου γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του Έπους του ’40.
Στο Χάνι Δελβινάκι το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου έγινε εκδήλωση στην οποία μετά τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, μίλησε ο κ. Νίκος Υφαντής (φιλόλογος- συγγραφέας) με θέμα «Η ιστορική σημασία του αγώνα του 1940».
O κ. Καχριμάνης τόνισε με έμφαση πως «οι αγώνες της φυλής μας ήταν επιτυχημένοι όταν όλοι μας αγωνιζόμασταν για ένα σκοπό και ο σκοπός αυτός δεν ήταν άλλος από την πατρίδα. Οι θυσίες των ηρώων του ΄40 μας προστάζουν να ομονοήσουμε και σήμερα, γιατί ξεχάσαμε τις αξίες μας».
Ο κ. Καψάλης σημείωσε πως «η εθνική ενότητα και ομοψυχία πάντοτε δικαιώνεται, όπως δικαιώνονται και οι αγώνες που συνοδεύονται από δίκιο και πείσμα».
Στην ομιλία του ο φιλόλογος-συγγραφέας, κ. Νίκος Υφαντής, τόνισε πως «ο αγώνας του 1940 είναι ορόσημο για τον ελληνικό λαό, που τότε βάδισε στη θυσία με τάξη, ομόνοια, σύνεση και τελικά μεγαλούργησε»!