Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

 Νεκρώνει η χώρα για τα μέτρα εξαθλίωσης!!!

Σε απεργιακό «κλοιό» βρίσκεται από χθες και για όλη την εβδομάδα η χώρα, με την ένταση των κινητοποιήσεων να κορυφώνεται αύριο Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Ήδη από χθες έχουν αρχίσει οι απεργίες, με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και την Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού, να συμμετέχουν σε 48ώρη απεργία που κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.
Σε 24ώρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν αύριο οι δημοσιογράφοι, καθώς κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.

48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο και μεθαύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με σκοπό να «νεκρώσει» ολόκληρη η χώρα. Πολλαπλές πορείες διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί μάλιστα για την Τετάρτη όπου αναμένεται να συγκεντρώσουν στους δρόμους χιλιάδες πολιτών.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα όλης της χώρας την Τετάρτη, καθώς ο εμπορικός κόσμος έχει λάβει απόφαση να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις κλείνοντας για μία ημέρα, προκειμένου να μην «κλείσει για πάντα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι κινητοποιήσεις για Τετάρτη και Πέμπτη αναμένεται να επεκταθούν και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, με τους υπαλλήλους μάλιστα σε Δήμους όλης της χώρας και την καθαριότητα να έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, με καταλήψεις δημοτικών καταστημάτων και δημόσιων κτιρίων.
Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι τελωνειακοί, προσδοκώντας ότι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν «ασφυξία» στην τροφοδοσία καυσίμων.