Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Προκήρυξη πρόσληψης 1.200 ειδικών φρουρών

Προκήρυξη πρόσληψης 1.200 Ειδικών Φρουρών με πενταετή θητεία στην Ελληνική Αστυνομία θα εκδώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το προσεχές φθινόπωρο.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργέιου κ. Γρηγόρη Τασούλα, ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το αργότερο έως τον Οκτώβριο του 2011, έτσι ώστε να κατατεθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων και να ολοκληρωθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και τα αθλήματα έως το τέλος του έτους.

Η πρόσληψη των επιτυχόντων θα γίνει από το νέο έτος, προκειμένου να μην εγγραφεί το σχετικό κονδύλι στον φετινό προϋπολογισμό.
Η προκήρυξη απέσπασε ήδη την έγκριση της Επιτροπής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 33/2006 και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η κατάρτισή της.
Υπενθυμίζεται πως στην επίσπευση της προκήρυξης αλλά και στην αύξηση του αριθμού των θέσεων συνέβαλε εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο αποτυπώνονταν οι τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στην Αστυνομία και γενικότερα στα Σώματα Ασφαλείας.