Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η Πίτα του Ηπειρώτη, 5 και 6 Μαρτίου 2016, στο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου (TAEK WON DO)

Αριθ. Πρωτ.    Αθήνα 19-1-2016

Προς
Τα Διοικητικά Συμβούλια
α. των Ηπειρωτικών Σωματείων (μελών της ΠΣΕ)
β. των Ηπειρωτικών Πολιτιστικών Οργανώσεων
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Σας γνωρίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδήλωση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016» το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου 2016 στο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου (TAEK WON DO).
Τα χορευτικά συγκροτήματα θα πάρουν μέρος τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή πρωί 6 Μαρτίου στην «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2016» (Πίτα Ηπειρώτη).
Σας παρακαλούμε, εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση το χορευτικό σας συγκρότημα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 02-02-2016.
Παρακαλούμε οι δηλώσεις να αποστέλλονται στο email: info@panepirotiki.com  ή στο fax: 210-3243281 και να επιβεβαιώνετε την αποστολή στο τηλ.: 210-3243822.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα σας σταλεί όταν συμπληρωθούν οι αιτήσεις συμμετοχής.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος           Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αρ. Δόσης   Ελευθερία Σιαμέτη

  

Αριθ. Πρωτ. Αθήνα

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2016
(Πίτα Ηπειρώτη)
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Μέσα από αυτή τη μεγαλειώδη γιορτή της Ηπείρου ένας από τους στόχους μας είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της αυθεντικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2016» Η να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην παρουσίασή τους και διέπουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Το χορευτικό σχήμα να είναι σύμφωνα με τον τρόπο που επιβάλλει η παράδοση της Ηπείρου. Συγκεκριμένα οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να βρίσκονται είτε σε χωριστούς ομόκεντρους κύκλους (εξωτερικά οι άνδρες - εσωτερικά οι γυναίκες ή εξωτερικά οι γυναίκες – εσωτερικά οι άνδρες), είτε να προηγούνται οι άνδρες και να ακολουθούν οι γυναίκες στον ίδιο κύκλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανιστεί μικτός κύκλος ανδρών – γυναικών.
Δεν επιτρέπονται χορογραφίες και προσθήκες στους χορούς (ομαδικές στροφές, ομαδικά ψαλίδια, ομαδικά χτυπήματα κλπ.) που δε συνάδουν με την παράδοσή μας. Αποδώστε τους χορούς με έμφαση στο ύφος και στην αυθεντικότητα της περιοχής που συμμετέχετε.
Δώστε έμφαση στους αυτοσχεδιασμούς του πρωτοχορευτή και της πρωτοχορεύτριας. Επιδιώξτε να είναι σύμφωνοι με την ταπεινότητα και τη λεβεντιά που ταιριάζει στην παράδοσή μας.
Οι ενδυμασίες πρέπει να είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών κάθε περιοχής ή ακόμη, αν είναι δυνατόν, αυθεντικές.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο ένδυσης για αποφυγή παραποιήσεων. Δώστε προσοχή στα κεφαλοδεσίματα των γυναικών να είναι σύμφωνα με την ενδυμασία και την περιοχή και τα μαλλιά των γυναικών να κρύβονται όπου απαιτείται.
Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δοθεί στα υποδήματα. Απαιτείται για τους άνδρες και τα αγόρια να είναι μαύρου ή εναλλακτικά σκούρου καφέ χρώματος και για τις γυναίκες η γνωστή μπαρέτα. Δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση οι ψηλοτάκουνες και μυτερές γόβες καθώς και τα αθλητικά παπούτσια οποιουδήποτε χρώματος.
Παρακαλούμε ο αριθμός των χορευτών σε κάθε ομάδα να είναι μεταξύ 20 και 30. Να δηλώνεται ο ακριβής αριθμός τους και να μην αλλάζει την τελευταία στιγμή. Συγκροτήματα κάτω των 20 χορευτών θα ενοποιούνται με άλλο χορευτικό.
Στα τμήματα των ενηλίκων να μη συμμετέχουν παιδιά. Τα παιδιά θα εντάσσονται στα παιδικά τμήματα.
Σε περίπτωση ακύρωσης της εμφάνισής σας να το δηλώνεται εγκαίρως, γιατί η θέση μένει κενή και επίσης αποκλείονται άλλα χορευτικά.
Παρακαλούμε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, γιατί το Στάδιο και η Πανηπειρωτική δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Υπενθυμίζεται ότι τα έξοδα συμμετοχής στην εκδήλωση βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους συλλόγους σας.
Αφού στείλετε την αίτηση συμμετοχής σας έως 02-02-2016, επιβεβαιώστε και τηλεφωνικά τη λήψη της στα τηλ. της γραμματείας μας 210-3241137 & 210-3243822
Η ένταξη των χορευτικών σε ενότητες θα καθοριστεί με ΚΛΗΡΩΣΗ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος         Η Γενική Γραμματέας
Γιώργος Αρ. Δόσης     Ελευθερία Σιαμέτη



Προς
το Διοικητικό Συμβούλιο
της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Κλεισθένους 15, 105 52 Αθήνα
Τηλ.: 210 3243822, fax: 210 3243281

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αγαπητοί συμπατριώτες
Παρακαλούμε να εντάξετε το χορευτικό μας συγκρότημα στο πρόγραμμα της εκδηλώσεώς σας “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2016» (Πίτα Ηπειρώτη) στο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου (TAEK WON DO), Κυριακή 6 Μαρτίου 2016. Όλα τα έξοδα της συμμετοχής μας, μάς επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου.
ΕΠΩΝΥΜΙΑ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Τ. Κ. ΠΟΛΗ:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΝΟΜΟΣ):
FAX: email:
ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ:
ΤΗΛ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΟΝΟΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ:
ΤΗΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΟΝΟΜΑ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ
ΤΗΛ. ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ:
Email ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ)
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ:
ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΝΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΝΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΩΝ

(Τόπος) (Ημερομηνία)
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο/Η Πρόεδρος               Ο/Η Γεν. Γραμματέας