Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Δράσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Δράσεις για τη διάδοση του εθελοντισμού θα υλοποιήσει στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων η Περιφέρεια Ηπείρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου).
Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ηγουμενίτσα με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων της πόλης, σε συνεργασία με την Π.Ε. Θεσπρωτίας και την περιφερειακή σύμβουλο κ. Αντιγόνη Φίλη. 
Οι μαθητές ζωγράφισαν πανό με μηνύματα για τον εθελοντισμό, τα οποία θα "ντύσουν" το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.
Παράλληλα, στο σύνολο των Π.Ε. και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Άρτος -Δράση" έχει ξεκινήσει συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας. 
Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια τα τρόφιμα θα διατεθούν μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας σε ιδρύματα της περιοχής, καθώς και σε οικογένειες που υποστηρίζει το Σωματείο "Άρτος - Δράση".
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ιωάννης Καραμπίνας δήλωσε μεταξύ άλλων: "Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Με αυτό το σκεπτικό η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διάρκειας σε συνεργασία με σχολεία της Ηπείρου, τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους. Αυτές οι δράσεις θέλουμε να γίνουν βίωμα στους μαθητές, αλλά και σε όλους τους πολίτες συνολικά, ώστε να καθιερωθεί ο εθελοντισμός. Καθένας από εμάς μπορεί να γίνει εθελοντής σε μια από τις ομάδες εθελοντισμού, που υπάρχουν στην περιοχή. Ας γίνει η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού η αρχή για όλους μας να εγγραφούμε σε μια εθελοντική ομάδα και να δώσουμε το κάτι παραπάνω από τον ελεύθερο χρόνο μας για να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας και την κοινωνία".
Στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας σε σχολεία αναφέρθηκε η συντονίστρια του παραρτήματος Ιωαννίνων του Πανελλήνιου Φιλανθρωπικού Σωματείου "Άρτος -Δράση" κ. Έφη Θεοδωροπούλου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr