Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης
Yποψήφιος Ευρωβουλευτής
«Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό»
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
Γνήσιοι πατριώτες, αληθινοί Έλληνες
Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, βρέθηκε τα τελευταία χρόνια σε μια δίνη  τραγικών οικονομικών εξελίξεων που την υποβίβασαν και την έφεραν σε δεινή θέση, ανάμεσα στους ευρωπαίους ετέρους της.
Οι αποφάσεις που πήραν οι κυβερνώντες, δεν ήσαν πάντα οι σωστές, με πρώτη και κύρια την απόφαση υπογραφής των μνημονίων, με όρους δυσβάστακτους για την κοινωνία και τον λαό της χώρας μας.
Η Ελλάδα μπήκε σε μια τροχιά ανεξέλεγκτης καθόδου, σε έναν οικονομικό και κοινωνικό κατήφορο, από τον οποίον φαίνεται ότι δύσκολα θα ανακάμψει και θα ανακτήσει όσα, τόσο άδικα και τόσο απρόσμενα έχασε.
Ο λαός έχασε τα κεκτημένα ετών, το εισόδημα συρρικνώθηκε, οι κοινωνικές ανισότητες εντάθηκαν, η μιζέρια έγινε το κύριο χαρακτηριστικό της μεγάλης πλειοψηφίας  των ελληνικών νοικοκυριών.

Οι κυβερνήσεις πλειοψηφίας, πιστές στα κελεύσματα των ιθυνόντων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αδιαφορήσαν για τις επιπτώσεις που θα είχαν στην ζωή των Ελλήνων οι άδικες  αποφάσεις, που χωρίς δεύτερη σκέψη πήραν, φοβούμενοι πως θα χάσουν τα προνόμια της διακυβέρνησης.
Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των μνημονίων και με σεβασμό στην αγάπη που επί τόσα χρόνια μου δείχνουν οι Έλληνες ψηφοφόροι, βρέθηκα απέναντι στα όποια συμφέροντα βάλθηκαν να καταστρέψουν τη χώρα μας.
Η συνείδηση και η ηθική μου δεν με άφησαν να συνταχθώ με τα ξένα και εντόπια συμφέροντα και να υποταχθώ στις επιταγές των όποιων επιβουλεύονται την ευημερία και το καλό των συμπατριωτών μου.
Η ανάγκη μου να δηλώσω πως είμαι αντίθετος σε πολιτικές ανάλγητες με παρακίνησε να συνεργαστώ με πολλούς Έλληνες πατριώτες και να ιδρύσουμε  την ΠΑ.ΤΡΙ.Δ.Α, ένα δίκτυο πατριωτικής αφύπνισης πέρα από κομματικές εντάξεις και στείρες αντιπαραθέσεις.
Πρόσφατα και μετά από αίτημα πολλών πατριωτικών δυνάμεων, η ΠΑ.ΤΡΙ.Δ.Α ταυτοποιήθηκε ως κομματικός σχηματισμός, με αποκλειστικό στόχο την επαναφορά της εθνικής αξιοπρέπειας στους Έλληνες που έχασαν πέρα από την περιουσία και το εισόδημα τους, την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα τους.
Η συνεργασία μου με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» σηματοδοτεί μια νέα κοινή πορεία με φίλους και συνεργάτες που είχαν το σθένος να έρθουν σε ρήξη με τις υποτελείς πολιτικές της κυβέρνησης. Μια τέτοια πατριωτική σύμπλευση  πιστεύουμε ότι είναι ικανή να δημιουργήσει τις προοπτικές αλλαγής που αυτή η εξαθλιωμένη αλλά ακόμα περήφανη χώρα, έχει ανάγκη.
Η συμμετοχή σας σ αυτήν την προσπάθεια μέσα από την ψήφο εμπιστοσύνης σας για μια δυνατή παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο, θα είναι καθοριστική και θα στείλει το μήνυμα, ότι αυτή η χώρα, μετά από κάθε χτύπημα που δέχεται, μαζεύει τις δυνάμεις της και ορθώνεται ξανά περήφανη και δυνατή.
Οι σπουδαίες εξελίξεις ξεκινούν από τα Ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων και μέσα σ αυτά θα προσπαθήσουμε, να υψώσουμε τη φωνή μας, μια περήφανη και δυνατή πατριωτική φωνή που θα φτάσει στα αυτιά όλων εκείνων, που υποτίμησαν την χώρα μας, τον λαό της και τον πολιτισμό της.
Ελάτε μαζί μας για να ακούσει η Ευρώπη την στεντόρεια φωνή της Πατρίδας μας, μιας Πατρίδας που ποτέ δεν πεθαίνει…
Είμαι βέβαιος ότι θα χτυπήσετε την αδικία και θα με δικαιώσετε με την ψήφο σας.
Σας αγαπώ, σας ευχαριστώ και σας εμπιστεύομαι, όπως κι εσείς εμένα, για όλα αυτά τα χρόνια της κοινής μας πορείας.

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης
Yποψήφιος Ευρωβουλευτής

«Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό»