Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Παράταση δύο μηνών στην αξιολόγηση υπαλλήλων στους ΟΤΑ

Θα ελεγχθεί η νομιμότητα μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

Παράταση δύο μηνών παίρνει η αξιολόγηση των υπαλλήλων που εργάζονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της προεκλογικής περιόδου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε ότι θα γίνουν αυστηροί έλεγχοι για τη νομιμότητα των κριτηρίων με βάσει τα οποία έγιναν μετατροπές συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Πρώτη περίοδος που θα ελεγχθεί είναι από το 2005 μέχρι το 2008 οπότε και φαίνεται να έχουν γίνει οι περισσότερες μετατροπές, θα ακολουθήσουν όμως έλεγχοι για όλα τα έτη.
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι έχουν γίνει 7.500 απολύσεις, ενώ το κεφάλαιο της διαθεσιμότητας έχει κλείσει με την επίτευξη του στόχου να τεθούν στο καθεστώς 25.000 άτομα.

Ενώ αποσύνδεσε την κινητικότητα από τυχόν απολύσεις στο μέλλον. Διευκρίνισε πάντως ότι «απολύσεις μπορούν να γίνουν ακόμα με δυο τρόπους, μέσω του συνεχούς ελέγχου των πιστοποιητικών και μέσω της συρρίκνωσης τομέων του κράτους».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ακόμη ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί στις περίπου 671.000 από 907.000 το 2009, γεγονός που μείωσε σημαντικά το μισθολογικό κόστος και η χώρα πλέον βρίσκεται λίγο κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης ως προς το ποσοστό της δαπάνης αυτής στο ΑΕΠ.