Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Συναντήσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ με τους πρέσβεις της Ρουμανίας και της Σουηδίας


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ δέχθηκε στο Γραφείο του τον πρέσβη της Ρουμανίας, κ. Lucian Fatu.
Συζήτησαν για τις τρεις Συνόδους που προγραμματίζει στο Βουκουρέστι η Ρουμανική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Μάιο, με ευθύνη του Υπουργείου Διασποράς.
Η πρώτη Σύνοδος αφορά, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το συνεχώς αυξανόμενο trafficking, η δεύτερη σε Υπουργικό επίπεδο για θέματα σχετιζόμενα με τη στρατηγική των Ευρωπαϊκών χωρών για τους Ομογενείς τους που ζουν σε χώρες της Ευρώπης και η τρίτη σε επίπεδο Υπηρεσιακών παραγόντων για την πολιτιστική, οικονομική, κοινωνική και εκπαιδευτική συνεργασία Ομογενειακών Κοινοτήτων στην κάθε Ευρωπαϊκή χώρα που διαβιώνουν.
Ο κ. Κουίκ έκανε δεκτή την πρόσκληση που έλαβε από την Υπουργό των Ρουμάνων της Διασποράς κας Natalia - Elena Intotero, για διμερή συνάντηση στα πλαίσια της Υπουργικής Συνόδου του Μαρτίου, η οποία στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε τριμερή με την Κύπρο, δεδομένου ότι στο Βουκουρέστι θα είναι παρών και ο Προεδρικός Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας για θέματα Διασποράς, κ. Φώτης Φωτίου.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών δέχθηκε στο Γραφείο του και την πρέσβη της Σουηδίας, κα Charlotte Sammelin με την οποία συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως και θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.