Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βραβεύει την Αδελφότητα Πολυδωριτών Ιωαννίνων ''Η Αγία Κυριακή'', για την εν γένει προσφορά και δράση της και τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες

''Πίτα του Ηπειρώτη 2018''. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος βραβεύει την Αδελφότητα Πολυδωριτών Ιωαννίνων ''Η Αγία Κυριακή'', για την εν γένει προσφορά και δράση της και τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες.

Η Αδελφότητα Πολυδωριτών Ιωαννίνων «Η Αγία Κυριακή» ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1957, πριν από 61 χρόνια, από 27 απόδημους Πολυδωρήτες με πρώτο πρόεδρο τον αείμνηστο Αθανάσιο Γ. Μάκκο. Σκοπός της Αδελφότητας, σύμφωνα με τις καταστατικές δεσμεύσεις, είναι η ανάπτυξη συνεχούς ενδιαφέροντος για την ιδιαίτερη πατρίδα, η σύσφιξη των κοινωνικών και πατριωτικών δεσμών μεταξύ των μελών, η ηθική και υλική αρωγή κάθε αναξιοπαθούντος Πολυδωρίτη και η ενίσχυση όλων των ευγενικών και φιλοπρόοδων προσπαθειών για την προκοπή και πρόοδο του τόπου καταγωγής.
Μέσω της Αδελφότητας οι απόδημοι Πολυδωρίτες επιχείρησαν, διαχρονικά, να διαφυλάξουν την ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα τους μπροστά στον ορατό κίνδυνο αφομοίωσης και αλλοτρίωσης στο αστικό περιβάλλον της νέας μόνιμης εγκατάστασης των οικογενειών τους.
Υπό αυτήν την έννοια η Αδελφότητα μέσω των ετήσιων εκδηλώσεων στην Αθήνα και στο χωριό και των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων που διατηρεί στην Αθήνα εξακολουθεί να αποτελεί, μέχρι και σήμερα, το σημείο αναφοράς κάθε απόδημου Πολυδωρίτη, ιδιαιτέρως της νέας γενιάς, με τις πατρογονικές εστίες.