Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Πληρωμή φόρου σε έως και 12 δόσεις μέσω πιστωτικών

Αν και η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων να πήρε παράταση, όμως η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά μέχρι το τέλος Ιουλίου.
«Ανάσα» σε εκατομμύρια φορολογούμενους που φέτος θα βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους στην εφορία δίνουν οι τράπεζες.
Επιτρέπουν στους κατόχους πιστωτικών καρτών να πληρώσουν το φόρο τους σε μέχρι 12 δόσεις και μάλιστα άτοκα, αν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να πληρώσουν ακόμα και μέσω Internet ή τηλεφώνου, μια και επιδιώκουν να ενισχύσουν τα εναλλακτικά τους δίκτυα.

Η αξιοποίηση της υπηρεσίας αυτής μπορεί να δώσει ανάσα στους φορολογουμένους, οι οποίοι σε διάστημα λίγων μηνών θα έρθουν αντιμέτωποι με μπαράζ υποχρεώσεων απέναντι στο Δημόσιο, όπως για παράδειγμα ο φόρος εισοδήματος, αλλά και ο φόρος ακινήτων για τον οποίο οι φορολογούμενοι θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά και υπό άλλες συνθήκες θα αδυνατούσαν να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας που ανέρχονται σε 8,5% ετησίως.
Όσοι επιλέξουν να κάνουν χρήση της πιστωτικής τους κάρτας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μια και αν δεν πληρώνουν στην ώρα τους τις δόσεις των καρτών τους θα επιβαρυνθούν με τσουχτερό επιτόκιο, το οποίο φθάνει στο 20%.

Δηλαδή, αν κάποιος δεν πληρώνει την κάρτα επιβαρύνεται με σημαντικά υψηλότερους τόκους σε σχέση με το να μην πληρώνει το Δημόσιο εξαρχής.