Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Online σύνδεση του TAXISnet με τις ταμειακές από 1η Ιουνίου του 2020


Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Πιτσιλής στόχος της ΑΑΔΕ είναι η online διαβίβαση σε πραγματικό χρόνο και ανά συναλλαγή (one by one) να εκκινήσει την 1η Ιουνίου του 2020.
Η ενημέρωση των φορέων της αγοράς για το σχεδιασμό της ΑΑΔΕ σχετικά με την online διασύνδεση των φορολογικών μηχανισμών με το TAXIS και την πλατφόρμα ηλεκτρονικών βιβλίων, myDATA, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, με τους Προέδρους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κ. Κόλλια, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλο, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Γ. Καρανίκα και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, Γ. Καββαθά.
Ο κ. Πιτσιλής και τα στελέχη της ΑΑΔΕ, κατέγραψαν τις παρατηρήσεις των προέδρων σχετικά με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, ώστε να εφαρμοστεί ομοιόμορφα και χωρίς προβλήματα.