Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Εξιχνιάσθηκε η ληστεία που διαπράχθηκε πριν από ένα χρόνο σε σπίτι ηλικιωμένης στο Σκεπαστό Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους δύο δράστες, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων

Εξιχνιάσθηκε, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, η ληστεία που διαπράχθηκε την 29-04-2012, σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, στο σπίτι της στο Σκεπαστό Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο της έρευνας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση εργαστηριακών ευρημάτων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες. Πρόκειται για τον 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη την 04-02-2013 κατόπιν εντάλματος σύλληψης της κας Ανακρίτριας Πρέβεζας, για συμμετοχή σε σπείρα, η οποία ενέχεται σε σωρεία κλοπών από σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Καναλλακίου Πρέβεζας (σχετικό το από 04-02-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Ειδικότερα, το απόγευμα της 29-04-2012, οι δύο δράστες μπήκαν στο σπίτι της 81χρονης στο Σκεπαστό Πρέβεζας και αφού την ακινητοποίησαν, χρησιμοποιώντας μαχαίρι και ασκώντας σωματική βία σε βάρος της, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των χιλίων (1000) ευρώ, τέσσερα δαχτυλίδια και ένα χρυσό σταυρό.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του συνεργού του 28χρονου.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.