Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, τίμησε την 76η επέτειο Απελευθέρωσης της Κορυτσάς

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, τήρησε την ηθική της υποχρέωση να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πόλης της Κορυτσάς στις 22 Νοεμβρίου 1940.

Την ιστορική επέτειο που εορτάζει η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή της, ως το μοναδικό σωματείο στην Ελλάδα που έχει ενωμένους στους κόλπους του Ηπειρώτες και Βορειοηπειρώτες, γιατί η Κορυτσά είναι πόλη της Ενιαίας Ηπείρου, τίμησαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Αστυνομικών και Προξενικών αρχών, Πολιτευτές, Φίλοι και Συνεργάτες της ΗΕΘ και Μέλη της Ηπειρωτικής Παροικίας Θεσσαλονίκης.


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγούδας προεξάρχοντος του π. Αμβροσίου συλλειτουργούντων του π. Στεφάνου και του π. Μηνά με συνοδεία πολυμελούς ομάδας ψαλτών. Ο π. Αμβρόσιος, χάρη στη συνεργασία του οποίου με τον Έφορο Νεολαίας της ΗΕΘ κ. Λευτέρη Νέσερη, η  Ηπειρωτική   Εστία Θεσσαλονίκης ενίσχυσε το Κοινωνικό Ιατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης,  υπήρξε ένας άψογος οικοδεσπότης στην Εκκλησία την οποία κλήθηκε να υπηρετήσει. Νεαρός στην ηλικία και νέος στη ανάληψη των καθηκόντων του, οργανωτικός και δραστήριος, κοινωνικός και φιλικός, γεμάτος όρεξη για εργασία και προσφορά είναι ενεργός συνεργάτης της Ηπειρωτικής Εστίας με την οποία θα υπάρξει και μελλοντική συνδιοργάνωση εκδηλώσεων.


Ο π. Αμβρόσιος ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου μετέφερε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του πατρός και Ιεράρχου μας και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης Πρωτοπρεσβύτερο π. Μηνά Βασάκο, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.