Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ζητά νέο κυβερνητικό σχήμα

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για ενότητα στην κυβέρνηση απεύθυνε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο οποίος είπε ότι αν δεν προχωρήσει αυτό το σχήμα θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, θα πρέπει όλοι να έχουν την ευθύνη και όχι μόνο ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου καθώς όπως τόνισε όλα τα μέτρα θα πρέπει να συνυπογράφονται από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, συμπλήρωσε όποια μέτρα θα πρέπει να παρθούν στην συνέχεια δεν θα πρέπει να πλήξουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους, ενώ αναφορικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο είπε ότι θα πρέπει να ισχύσει η αναλογία 0 προς 5 από 1 προς 5 που ισχύει σήμερα.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνέντευξη τύπου είχε αποκλειστικά και μόνο πολιτικές προεκτάσεις, οι οποίες επιδέχονται πολλών ερμηνειών καθώς ο κ. Λοβέρδος είπε με νόημα ότι "είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού", διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται ένα νέο σχήμα που θα εξασφαλίζει την ενότητα στις κυβερνητικές επιλογές.