Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Τι συμβαίνει αλήθεια με τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου;

Δελτίο Τύπου

Είναι προφανές πλέον στο Δήμο Πωγωνίου ότι η δημοτική αρχή δεν έχει κοινωνική πολιτική και ούτε υπάρχει ουσιαστικός προγραμματισμός αντιμετώπισης των αναγκών των δημοτών.
Η λειτουργία του προγράμματος  "Βοήθεια στο Σπίτι" επαφίεται στις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων που τα υπηρετούν, Οχήματα χρησιμοποιούνται ως μέσα για μετακινήσεις στελεχών της δημοτικής αρχής (ακόμη και ο δήμαρχος πλέον χρησιμοποιεί αυτοκίνητό του "Βοήθεια στο Σπίτι "). Το πρόγραμμα των ΑμεΑ έχει αφεθεί στην τύχη του, με απλήρωτους υπαλλήλους και με την αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση του.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά πρόσφατα είδαμε προσωπικό του ΝΠΔΔ να χρησιμοποιείται σε αλλότρια καθήκοντα ως να επρόκειτο για εργάτες- εκφορτωτές της επισιτιστικής βοήθειας και διαλογείς της βοήθειας στους πρόσφυγες, σε βάρος των κυρίων καθηκόντων του και φυσικά σε βάρος των κοινωνικών προγραμμάτων και των επωφελούμενων αυτών.

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση η προχειρότητα που διακρίνει τη δημοτική αρχή ως προς ενίσχυση του ΝΠΔΔ, μιας τόσο σημαντικής δομής για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων την περίοδο της κρίσης. Είναι απολύτως αδικαιολόγητη η κατάσταση που επικρατεί και σύντομα θα επανέλθουμε εκτενέστατα.