Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Κραυγή αγωνίας από φορείς του Πωγωνίου στις επικείμενες συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων

Την αντίθεσή τους εκφράζουν οι φορείς του Πωγωνίου στις επικείμενες συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων  που προωθεί με νομοσχέδιο το Υπουργείο Παιδείας.
Η Δημοτική αρχή, η Σχολική Επιτροπή, οι Τοπικές Κοινότητες, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι κάτοικοι του Πωγωνίου είναι κάθετα αντίθετοι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και οδηγεί σε συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων και σε αλλαγές στην αναλογία νηπιαγωγών-μαθητών και κατ΄ επέκταση στο κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε, σύμφωνα με το οποίο διπλασιάζεται αυθαίρετα ο ελάχιστος αριθμός παιδιών για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου από τα 7 παιδιά στα 14 οδηγεί στην συγχώνευση-κατάργηση νηπιαγωγείων του Δήμου Πωγωνίου.


Το αποτέλεσμα;
Ατέλειωτη ταλαιπωρία για τους γονείς που θ’ αναγκαστούν να μετακινούν καθημερινά τα παιδιά τους, διανύοντας πολλά χιλιόμετρα με ό,τι κινδύνους αυτό εγκυμονεί, υποβαθμισμένη ποιότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία και απώλεια εργασίας για πολλές νηπιαγωγούς της περιοχής μας.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση μόνο προβλήματα δημιουργεί και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και σε καμία περίπτωση δε συμβάλει σε επίλυση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν το χώρο της εκπαίδευσης.

Σημειώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ώστε να μην κλείσει καμία σχολική μονάδα στο Πωγώνι.