Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η ΕΟΖ Ηπείρου στο επίκεντρο σύσκεψης σήμερα στην Αθήνα

Κρίσιμη συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Ανάπτυξης θα έχουν αντιπροσωπείες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για τις εξελίξεις στην Ειδική Οικονομική Ζώνη.

Στόχος του Δήμου που θα εκπροσωπηθεί από τον Δήμαρχο Κώστα Καψάλη, είναι να διασφαλιστεί πως η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει την περιοχή στο σχέδιο ανάπτυξης των ΕΟΖ σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα θα ξεκινήσει μελέτη που θα ετοιμάσει και το ανάλογο σχέδιο νόμου το οποίο αναμένεται το καλοκαίρι.
Στόχος της Περιφέρειας από την άλλη πλευρά είναι να ανοίξει η συζήτηση για τα ειδικά κίνητρα ανάπτυξης σε όλη τη μεθόριο της Ηπείρου, να υπάρχει δυνατότητα δηλαδή για ΕΟΖ στους δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου αλλά και στη Θεσπρωτία.
Στην αντιπροσωπεία της Περιφέρειας μετέχουν εκτός του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και οι αντιπεριφερειάρχες Σταύρος Ιωάννου και Οδυσσέας Πότσης γιατί επιπλέον θα γίνει και συνάντηση για το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ. Αναμένεται δε να δοθεί και το πράσινο φως για τα πρώτα έργα στην περιοχή του Αμβρακικού.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας θα έχει συνάντηση και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη για θέματα που έχουν να κάνουν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/