Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συνάντησεις Περιφερειάρχη με Επιμελητήρια και Σωματείο Τουρ. Καταστημάτων

Με αντικείμενο την ενημέρωση και συζήτηση της πρότασης του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη «Νέα Δράση Στήριξης Επιχειρήσεων» που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με τους Προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένη Ρόκου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το ποσό που εκτιμάται να διατεθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται περίπου σε 20 εκατομμύρια ευρώ. Συνάντηση Περιφερειάρχη με το Σωματείο Τουριστικών Καταστημάτων- Δήλωση για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου Τουριστικών Καταστημάτων Νομού Ιωαννίνων είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η αντιπροσωπεία του Σωματείου μετέφερε στον Περιφερειάρχη την αγωνία των επαγγελματιών για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και ζήτησε την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων Ιόνιας Οδού και Ε-65 και του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του για τους οδικούς άξονες που διασχίζουν την Ήπειρο και για την κατάληξή τους μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σύνορα σε Κακαβιά και Μαυρομάτι, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στη μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2001 η οποία ήταν ελλιπής και μη-υλοποιήσιμη με αποτέλεσμα την αναβολή των απαραίτητων εργασιών, θυμίζοντας ότι εδώ και χρόνια είχε δηλώσει ότι πρέπει να επιληφθεί Εισαγγελέας. Ο Περιφερειάρχης εξήρε τις προσπάθειες των υπαλλήλων της ΥΠΑ που υπηρέτησαν και υπηρετούν στα Ιωάννινα για να προχωρήσουν τα έργα στο Αεροδρόμιο, ωστόσο όπως είπε «το έργο υπονομεύθηκε εκ των έσω της ΥΠΑ».
«Δυστυχώς – τόνισε χαρακτηριστικά - όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε ενδιαφέρον από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να γίνει ένα μεγάλο αεροδρόμιο στα Γιάννινα. Και όσα ειπώθηκαν για το ILS είναι προσχήματα. Σήμερα, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίησή του, ώστε ο ιδιώτης που θα αναλάβει, να φτιάξει τις απαραίτητες υποδομές και να το ‘τρέξει’, όπως πρέπει. Να μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, δεχόμενο πτήσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό».
Μεταξύ των άλλων θεμάτων που έθεσε το Σωματείο Τουριστικών Καταστημάτων Νομού Ιωαννίνων είναι η μείωση του ΦΠΑ στα τουριστικά καταστήματα, όπως ισχύει και στις λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και η μείωση των ενοικίων με νομοθετική ρύθμιση. Ακόμη, μετέφερε την ανησυχία των ιδιοκτητών τουριστικών καταστημάτων για την κατάργηση του ΟΕΕ και το πλήγμα στον κοινωνικό τουρισμό.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου υπογράμμισε πως είναι αλληλέγγυος με το Σωματείο Τουριστικών Καταστημάτων και πως η Περιφερειακή Αρχή θα στηρίξει τις προσπάθειές του.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr