Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Ντότης Σπ. Δημήτρης: Ελλιπή ενημέρωση για την κατασκευή του Υδροηλεκτρικού Φράγματος στην περιοχή Καταρράκτη - Μαζαρακίου

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου στις 31/7/2019 το πρώτο θέμα είχε σχέση με την κατασκευή του Υδροηλεκτρικού Φράγματος στην περιοχή Καταρράκτη - Μαζαρακίου και συγκεκριμένα αφορούσε την Περιβαλλοντολογική Μελέτη
Έπρεπε να εκφράσουμε τις απόψεις μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι για την Περιβαλλοντολογική μελέτη με ελλιπή ενημέρωση γιατί όπως μας είπε ο Δήμαρχος η Υπηρεσία μας δεν μπορούσε να μας δώσει κάτι περισσότερο.
Με ελλιπή ενημέρωση από τους εκπροσώπους της εταιρείας που ενδιαφέρεται για το έργο, με ασάφειες, που προσπαθούσε να παρουσιάσει τα πάντα καλά, μην καλύπτοντας ερωτήματα Δημοτών και Δημοτικών Συμβούλων.
Πρέπει όμως να απαντήσουμε έως τις 8/8/2019 γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποφασίσει χωρίς Εμάς.
Να πούμε όμως τι;
Διερωτώμαι;
Αφού γνωρίζατε κύριε Δήμαρχε εδώ και καιρό (αναφερθήκατε στην κοπή πίτας της Πανπωγωνησιακής πώς θα γίνουν στο Δήμο μας τρία υδροηλεκτρικά φράγματα Μαζαράκι Καταρράκτης Ρογκόζι).
Γιατί δεν πράξατε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενημερωθούμε νωρίτερα και να έχουμε μία πιο σφαιρική άποψη;
Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι τοπικές κοινωνίες;
Δεν είναι υποχρεωτικό;
Όταν πριν λίγα χρόνια είχαμε το ίδιο θέμα και στο ίδιο σημείο ο κόσμος της περιοχής Μαζαρακίου ξεσηκώθηκε με πρωτεργάτες δύο Δημοτικούς Συμβούλους σας τους κυρίους Γιούνη και Φωτίου.
Είπε ένα ηχηρό όχι με αποτέλεσμα να μη γίνει!
Σημειωτέον πως το τότε  μιλούσαμε για 8 μέτρα  φράγμα ενώ σήμερα μιλάμε για 11 μέτρα.
Άραγε τι άλλαξε;
Σε τέτοια σοβαρά θέματα δεν παίρνονται αποφάσεις του ποδαριού, ούτε αποφάσεις μέσα στο γραφείο του Δημάρχου.
Η άποψή μου η οποία διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι πρώτα η σωστή ενημέρωση, η διασφάλιση της περιοχής και των συμφερόντων των κατοίκων και μετά η απόφαση.

ΥΓ. Όσο αφορά την τεχνητή λίμνη που ονειρευτήκατε εκεί κύριε Δήμαρχε, δείτε πρώτα στα 10 χρόνια παρουσία σας ως Δημοτική Αρχή των συμφερόντων της περιοχής μας την κατάντια που περιήλθαν οι δύο φυσικές πανέμορφες λίμνες μας Ζαραβίνα και το Ντοβρίτσι (σκουπιδότοπος, βατοτόπος).

Με τιμή
Δημήτρης Σπ. Ντότης
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέα εποχή για το Πωγώνι»