Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ιωάννινα: Παρουσία της Μερόπης Τζούφη στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους πολιτικών και τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων εορτάστηκε σήμερα η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης, με αφορμή την ανατίναξη της γέφυρας Γοργοποτάμου, την 25η Νοεμβρίου 1942.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που έχει στηθεί στον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, το παρόν έδωσαν και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος, οι οποίοι και προέβησαν σε κατάθεση στεφάνου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Μερόπη Τζούφη, σε δηλώσεις της, τόνισε ότι η ηρωική ανατίναξη στον Γοργοπόταμο συντελέστηκε, έπειτα από την κοινή συνεργασία των σημαντικότερων αντιστασιακών οργανώσεων, οι οποίες και απέδειξαν ότι ο κατακτητής και ο φασισμός δεν ήταν ανίκητος, απέναντι σε έναν λαό που πάλευε ενωμένος με πίστη, πείσμα και αυτοθυσία για την λευτεριά του.


Βέβαια, συνέχισε η Βουλευτής, ακολούθησε ο εμφύλιος, με δραματικές επιπτώσεις και με καταγεγραμμένες τις ιστορικές ευθύνες για αυτό.
Σήμερα, που η χώρα μας, μετά από πολλούς μνημονιακούς χρόνους, υπό «οικονομική επιτροπεία» με τις θυσίες του ελληνικού λαού, φαίνεται να αγναντεύει την έξοδο από το σφιχτό κορσέ της σκληρής λιτότητας, έρχονται και πάλι στο προσκήνιο από ένα μέρος της αντιπολίτευσης, «εμφυλιοπολεμικές» ιαχές.
Την ώρα που απαιτείται ακριβώς το αντίθετο, να υπάρξουν δηλαδή και να κατατεθούν ώριμες προτάσεις για την «επόμενη μέρα» και ο καθένας μας να συμβάλλει, από το ρόλο που του έχει ανατεθεί, για την έξοδο της κοινωνίας από τον φόβο της τελευταίας οκταετίας, με άρση των ακραίων ανισοτήτων.