Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Γενική αστυνομική εξόρμηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο (2 και 3-05-2014) στην περιοχή της Ηπείρου, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε με τη μορφή εκτάκτων αστυνομικών επιχειρήσεων
 Στο πλαίσιο αυτής, συνελήφθησαν 30 άτομα, προσήχθησαν 55 και έγινε έλεγχος σε 305
 Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 253 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 50 παραβάσεις

Στην εξόρμηση συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηπείρου και του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας , πραγματοποιήθηκε το διήμερο (02/03-05-2014), γενική αστυνομική εξόρμηση, με εξειδικευμένα μικτά συνεργεία ελέγχων, στους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας, με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η αστυνομική εξόρμηση είχε τη μορφή εκτάκτων αστυνομικών επιχειρήσεων και στην πραγματοποίησή της, συμμετείχε προσωπικό των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Αλλοδαπών, Τροχαίας και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίωξης Ναρκωτικών.
Πιο αναλυτικά στην εξόρμηση αυτή:
Ελέγχθηκαν ( 305 ) άτομα, καθώς και (253) οχήματα.
Προσήχθησαν ( 55 ) άτομα (21 ημεδαποί και 34 αλλοδαποί).
Διαπιστώθηκαν συνολικά και βεβαιώθηκαν (50) παραβάσεις, που αφορούν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών και παρεμπόριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (30) άτομα, ως ακολούθως:
- έξι (6) άτομα, ως προσωρινά υπεύθυνοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για διατάραξη κοινής ησυχίας, κατόπιν ηχομέτρησης.
- δύο (2) άτομα (ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός), για κατοχή κάνναβης (33,9 γραμμαρίων).
- ένας (1) αλλοδαπός για μεταφορά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κάνναβης βάρους (5.408) γραμμαρίων.
- ένας (1) αλλοδαπός, για κατοχή λαθραίου καπνού και τσιγάρων.
- είκοσι (20) άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Βρέθηκε στο 7ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Θεοτόκου – Αετομηλίτσας, ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους (21.250) γραμμαρίων, ο οποίος και κατασχέθηκε.
Κατασχέθηκαν συνολικά ( 26.941,9 ) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους (1) κιλού, (16) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (59) είδη παρεμπορίου.
Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, με βάση τα ειδικότερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν και οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.