Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ιωάννινα: Ημερίδα για την ένταξη και την εκπαίδευσή των προσφύγων, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. στο Καμπέρειο Θέατρο-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Ημερίδα με τίτλο «Πρόσφυγες στην Ήπειρο: Αναζητώντας δρόμους για την ένταξη και την εκπαίδευσή τους», θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα (Καμπέρειο Θέατρο-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ.. 
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο πλαίσιο του προγράμματος: Πρωτοβουλία παροχής εκπαίδευσης και υποστήριξης στους πρόσφυγες-Provision of Refugee Education and Support Scheme [ http://www.press-eap.net/  ], το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΕΑΠ προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Η εκδήλωση έχει ως στόχο να συμβάλλει αφενός στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την παρουσία των προσφύγων στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Ήπειρο, και αφετέρου να ενημερώσει σχετικά με τις συνθήκες διαμονής τους και ιδίως τα ζητήματα που εγείρονται αναφορικά με την εκπαιδευτική και κοινωνική τους ένταξη.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι συντονιστές των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά και τη Φιλιππιάδα κ.κ. Φίλιππος Φίλιος και Μιλτιάδης Κλάπας αντίστοιχα, ο κ. Mohamed Othman εκ μέρους της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες-Γραφείο Ηπείρου και η κυρία Jelena Vujanovic, Γενική συντονίστρια των δράσεων της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ στην Ήπειρο.
Από την πανεπιστημιακή κοινότητα θα παρέμβουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στάθης Παπασταθόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή) και Λήδα Στεργίου (Επίκουρη Καθηγήτρια, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών).
Για το έργο PRESS και τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις που υλοποιούνται θα μιλήσει ο καθηγητής κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και επιστημονικά υπεύθυνος του έργου PRESS. Εκπρόσωποι των προσφύγων θα καταθέσουν τη δική τους μαρτυρία.
Την εκδήλωση θα κλείσει το μουσικό σύνολο NARDA με πρόγραμμα ανατολικής μουσικής υπό την ευθύνη του καθηγητή (ΤΛΠΜ-ΤΕΙ Ηπείρου) κ. Μάρκου Σκούλιου.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Παράρτημα Ιωαννίνων, Δευτέρα ως Παρασκευή, 8:30 – 16:30, στο τηλ. 26510-09129 ή στο email ipeiros@eap.gr